Roger: Élet-halál a tét

Sajnos mostanában Rafa Nadal mellett a sportág másik ikonját, Roger Federert is hiányolhattuk a teniszpályákról. A svájci géniusz New Yorkban, a US Open-en váratlanul korán, a negyeddöntőben kizúgott. Kár volna tagadni, hogy ez a kudarc fájdalmasan érintette, nem erre készült. Előtte kifejezetten jól ment neki a játék, bizonyos momentumok a régi Rogert idézték. Elég ha a wimbledoni játékára, ragyogó menetelésére gondolunk. Az ott begyűjtött trófea (karrierjének 17. GS serlege) egyben világelsőséget is ért, Fed visszafoglalta helyét a világ tetején.

7-8-12-Roger-Federer_full_600.jpg

A US Open kudarc (és a Murray ellen simán elbukott olimpiai döntő) után tiszteletét tette még Hollandiában, ahol sikerre vezette a svájci nemzeti csapatot. De Bakker és Haase ellen is simán, három szettben nyert, annak ellenére hogy köztudottan nem tartja sokra a Davis-kupát. Ezután jött el az a pont, ahol Rog a következőket nyilatkozta:

Nagy szükségem van most a pihenőre. Sebzett, fáradt, kimerült vagyok, egy hosszabb pihenőre van szükségem. Utána felmérem a helyzetet, hogy hogyan tovább. Egyelőre semmi sem dőlt el az év hátralévő részére, bár egy terv létezik, de az bőven változhat. Előbb vissza kell térnem a tervezőasztalhoz és újraértékelni, hogy mi az igazán fontos számomra.

Roger-Federer,-Strike-is-nonsense-Its-not-going-to-happen-any-time-soon-Tennis-News-114758.jpg

Nos, úgy tűnik a világelsőség igenis fontos Roger számára. Amíg tavaly kihagyta a teljes távol-keleti szezont és a US Open után két teljes hónapon keresztül pihengetett, idén már Sanghajban visszatér. Elmondása szerint azért, mert a kínai metropolisz az egyik kedvenc városa és mindenképpen szeretne játszani az ott élő rengeteg rajongója előtt. Szerintünk viszont inkább azért, mert a Novak Djokoviccsal folytatott versenyfutás az év végi elsőségért hihetetlenül kiélezett lehet, most aztán tényleg számít minden egyes pont. Tavaly Fed szenzációs őszt produkált, megnyerte Báselt, diadalmaskodott Párizsban és első lett a londoni világbajnokságon is. Ez önmagában máris 3000 megvédendő pontocskát jelent számára. Az még tovább súlyosbítja helyzetét, hogy Nole ha nem is ragyogó játékkal, de megverte Tsongát a pekingi torna döntőjében, nyomatékot adva ezzel szavainak, a szerb ugyanis szóban - és mostmár tettekkel is - bejelentkezett az év végi első helyért. /Kínában egyébként új csúcsot állíthat fel a svájci csillag. Ha megnyeri a sanghaji tornát, ez lesz a 22. ATP 1000-es trófeája. Jelenleg Nadallal fej-fej mellett állnak 21-21 sikerrel./

Élet-halál harcra számíthatunk tehát Rafa távollétében is. Ez a kijelentés Fedre különösen igaz, hiszen halálos fenyegetést is kapott egy internetes bloggertől, aki egy morbid képet is feltöltött: a lefejezett Federer egy teniszpályán térdel, mellette pedig egy hóhér látható. Mi azért szívből reméljük, hogy a svájcinak csak és kizárólag a játékára kell majd koncentrálnia (semmilyen értelemben nem veszítheti el a fejét :) ) és arra, hogy az év végén is ő terpeszkedhessen majd a teniszvilág trónján.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr124824539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása