Rafa ismét a trónon

Rafa Nadal újfent bebizonyította, hogy miért tartják a salak királyának. Egyszerűen nincs rá szó, nincs megfelelő jelző, csak magamat tudnám ismételgetni, ha a mallorcai teljesítményét próbálnám érzékeltetni. A nyelvünk kifejező repertoárja ebben az esetben már kevésnek bizonyul, ezért maradjunk a tények felsorolásánál. Nadal már 22 meccs óta nem kapott ki salakon, összességében 203/16-os mutatóval rendelkezik ezen a borításon, szett veszteség nélkül nyerte meg a Roland Garrost (!!!), ahol ez már az ötödik diadala volt, 38 győzelemnél jár itt Párizsban, egyetlen vereség mellett. Azért az egyetlen kudarcért pedig ma vett revánsot. Három szettben győzte le Robin Söderlinget. Az egész meccset uralta a 24. születésnapját a közelmúltban ünneplő leendő világelső. Pörgetéseivel sikerült hátul tartania a svédet, akinek ezzel gyakorlatilag megpecsételődött a sorsa. Érdekes volt megfigyelni, hogy Nadal mennyivel a háló fölött játszik, Robin pedig nem tudott mit kezdeni az égig kipörgő labdákkal. Hiába bombázta vissza azokat, Rafa mindig jó helyen volt és ezen a napon nem hagyott kétséget affelől, ki a jobb játékos.

Ezzel a győzelmével pedig "két trónt ütött egy csapásra", hiszen nem pusztán Párizs, hanem a komplett tenisz birodalom legfőbb urává lépett elő.

Összegzésképpen csak annyit: Ezt a mai Rafa Nadalt legfeljebb a Klicsko fivérek tudták volna megverni - ököllel.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr812061398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickeyknox 2010.06.07. 09:25:19

gratulálok nadal mesternek, újra visszakerült a trónra, remélem, sokáig ott is marad!

endLess · http://mindenamitenisz.blog.hu/ 2010.06.07. 13:51:10

Ha tudja tartani a jelenlegi formáját, Federer legyen a talpán, aki meg akarja előzni...:)

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.06.07. 14:53:47

Rafa nagy volt, ehhez kétség sem fér, de azért Söderling csalódás volt nekem. Persze könnyen lehet, hogy egy mérföldekkel jobb Robin sem tudta volna megfogni Nadalt, de legalább láttunk volna egy igazán izgalmas döntőt. Így egy percig nem volt kérdés, hogy melyikük a jobb...

süti beállítások módosítása