Novak Djokovic

Ennek a posztnak akár "az elfeledett harmadik" címet is adhattam volna. A szerb Novak Djokovic-ról eddig méltánytalanul kevés szó esett, vizsgáljuk hát meg egy kicsit közelebbről! Az kétségtelen, hogy egy kicsit el van nyomva a két tenisz nagyágyú, Roger és Rafa mellett de szépen, csendben az árnyékukban megbújva teszi a dolgát.
A kis Novak 4 évesen ragadott először ütőt a kezébe, azóta pedig gyakorlatilag elválaszthatatlan barátok lettek. Érdekesség, hogy az öccsei Đorđe és Marko szintén teniszezők.
A belgrádi születésű játékos május 22.-én ünnepli majd a 23. szülinapját, tehát még szemtelenül fiatal, ám ennek ellenére már régen letette a névjegyét, nincs olyan teniszbarát a Földön, aki ne hallott volna róla. Számos egyéni ATP-tornagyőzelem mellett, 2008-ban az Australian Open-t is megnyerte, ezzel ő Szerbia első egyéni Grand-Slam győztese. Ő a legfiatalab férfi teniszező az open érában, aki mind a négy GS-tornán az elődöntőbe jutott.
2010. február 15.-től kezdve a világranglista második helyét foglalta el, egészen addig, amíg egy bizonyos spanyol úriember vissza nem előzte a közelmúltban. Hogy nyílik-e még esélye valamikor újra a hardmadiknál előkelőbb pozícióra? Jó kérdés, azonban az idő neki dolgozik. Olyan mentalitással, elszántsággal, kivételes tehetséggel és fizikummal, mint ami neki van (na meg egy kis szerencsével) minden esélye megvan erre.

Nézzünk hát meg egy videót a szóbanforgó úriemberről, amely a legszebb pontjait gyűjtötte egy csokorba. 9 perces, de mindenképpen megéri végignézni, nem akármilyen pontokról van szó, nem akármilyen játékosok ellen!
 



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr42015740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása