Csajok és villantások

Jelena Gyementyjeva könnyedén fektette két vállra selejtezőből érkező ellenfelét, a dél-afrikai Scheeperst. Az orosz hölgyemény sima két szettben, 6:1, 6:3 arányban kerekedett felül, míg a lassan veteránnak számító Francesca Schiavone megállította Marija Kirilenkót. Engedjetek meg egy kis személyeskedést, de én valami homályos indok folytán szívesebben bámultam volna tovább Kirilenkot, mint Schiavonet, de hát ez legyen az én bajom. A 165 centi "magas" (de szemét vagyok...) olasz pályafutása során immáron második alkalommal jut negyeddöntőbe Párizsban, legutóbb 2001-ben sikerült ez neki. Kirilenkónak tehát ezúttal nem sikerült az, ami januárban Melbourne-ben. Akkor előbb Sharapovát, majd Szafinát is legyőzve a negyeddöntőbe került. Most azonban hiába búcsúztatta a címvédő Kuznyecovát, a következő akadály a végállomást jelentette.

 

A Sharapova-Henin csata vasárnapi folytatása azonban nem azért volt élvezetes, mert az orosz bugyija rendre megmutatkozott. Ahhoz képest, hogy a szibériai kikaphatott volna szombaton két sima szettben, nagyot fordult a világ. Vasárnap az elejétől agresszívan és pontosan teniszezett. Meg is lepte a belgát, aki 0:2, 0:40-nél elég sötéten láthatta a világot. Előző nap, 6:2, 3:3-nál, 40:15-je volt Sharapova szervájánál (az orosz három kettőshibát ütött abban a játékban), de elmaradt a brék. Valami hasonló fordulatban bízhatott Justine Henin és nem is hiába: 4:2-re már ő vezetett, sőt saját szervánál 40:15-re állt. Ha már dráma, jöjjön még egy csavar. Sharapova szépített és egyetlen pontra állt az egyenlítéstől. Látványos tenisz, izgalom: mit fanyalogtam eddig? Több ilyen meccs kellene és egy szót se szólnék. A telhetetlenség mondatja velem, szívesen néztem volna legalább 10:8-ig, de Henin 6:3-nál befejezte. Ő jutott a 16 közé és hétfőn újra pályára léphet (az ausztrál Samantha Stosur a következő ellenfél és utána jöhet a Serena Williams elleni csúcstalálkozó).

A nap (egyik) slágermeccse a Venus Williams-Nadja Petrova összecsapás volt. A Szávay Ágit is búcsúztató orosz tovább folytatja diadalmenetét, az amerikai sem tudta útját állni és másfél óra alatt 6:4, 6:3-mal búcsúzott. Ha pedig Venus, akkor testszínű dressz...

  A gyengébb nem képviselői között Caroline Wozniacki és Flavia Penetta vihette el a pálmát, ahol is a dán lány 3 órás csatában múlta felül ellenfelét. Nagyjából ennyit mára a csajokról...



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr822043073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása