Roland Garros negyeddöntők

Kialakultak tehát a negyeddöntők párosításai a francia nyílt teniszbajnokságon. Igen jó meccseknek nézünk elébe! Igazi csemegének ígérkezik néhány párharc.
Rafa Nadal az előző fordulóban könnyűszerrel bánt el brazil származású ellenfelével, így megerőltetés nélkül jutott el idáig. Igazából még azt sem mondhatjuk, hogy kiemelkedően játszik ezen a tornán (persze csakis önmagához képest) bár ez inkább az ellenfeleinek köszönhető, hiszen nem kényszerítették rá, hogy kihozza magából legjobbját. Ennek ellenére szett veszteség nélkül jutott el ideáig, tehát nem érheti semmiféle kritika. A legjobb nyolc között honfitársa, a világranglista 21. helyén tanyázó Nicolas Almagro vár rá, aki az előző körben Verdascot búcsúztatta, tehát akár még veszélyes is lehet, habár a számok nem ezt sugallják. Eddigi randevúik kivétel nélkül Rafa győzelmét hozták...

Roger Federer eddigi menetelése előtt szintén megemelhetjük a kalapunkat, hiszen a svájci zseni útja is zökkenőmentesen vezetett a negyeddöntőig. Hogy aztán soros ellenfele, Robin Söderling mekkora akadályt képez majd a világelső útjában, hamarosan kiderül. Ha a statisztikákat vesszük alapul, talán le se kéne játszani a meccset, mondván ha eddigi 12 találkozójukból 12-őt Federer nyert meg, most sem lehet ez másként. De a futballban gyakran alkalmazott "a labda gömbölyű..." kezdetű mondat a teniszre is érvényes és mint tudjuk a nagy sorozatok is véget érnek egyszer, amondó vagyok, nézzük meg a meccset és csak azután értékeljünk.


A másik két párosítás sem gyenge, a Melzer-Djokovic találkozó kifejezetten jónak ígérkezik, ahogyan a Berdych-Youzhny meccs is nagy küzdelmet hozhat.

Végül pedig egy kis személyes: Nem szeretnék szó nélkül elmenni Zsiga Máté eredményessége mellett. Mivel személyes ismerősömről és jó barátomról van szó, egy kicsit elfogult vagyok vele kapcsolatban, de azt hiszem nem kis dolog, amit jelenleg a juniorok között művel. Egyesben és párosban is megállíthatatlanul menetel a Garroson, erre pedig minden magyar büszke lehet. Reméljük hamarosan a felnőttek között is szoríthatunk érte. Hajrá Zsiga!



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr502048074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása