Girl Power

Sajnos az eső miatt félbeszakadt a Garros mai programja, reméljük, hogy láthatunk ma még teniszt. Addig is nézzük hogy mit alkottak a lányok.

Francesca Schiavone 6:2, 6:3 arányban múlta felül Caroline Wozniackit, míg Gyementyjeva az Ágit búcsúztató Petrovát állította meg 3 szettben, 2:6, 6:2, 6:0-val.

A legtöbben a végső győzelem után terülnek el a pályán és csókolják meg a füvet, vagy esetünkben a salakot. Schiavone-nak ehhez a mutatványhoz elég volt az, hogy a 4 közé került, de győzelme után iziben le is hasalt, és tudtára adta a francia közönségnek, na meg a Garros salakjának, hogy mennyire szereti. A tét ugyan még csak a négy közé kerülés volt a torna 10. napján, de a három hét múlva harminc éves olasz soha nem jutott korábban elődöntőbe Grand Slam tornán. A US Openen mutatkozott be tíz éve, 2000-ben és azóta nem hiányzott egyetlen alkalommal sem GS főtábláról. Az első Roland Garrosán negyeddöntőbe jutott (2001.), amit egyszer Wimbledonban (2009.) és New Yorkban (2003.) is elért, de egészen keddig ez volt a maximum. Hatalmas siker ez számára.

Wozniacki elképesztően sok tornán indul, és talán most fáradt el egy kicsit. A Garros előtti tizenegy hétből tízet versenyzéssel töltött, 2009 eleje óta ő játszotta a legtöbb meccset a WTA Touron, (128-at) és egész egyszerűen elfogyott az ereje. A negyeddöntő mezőnyének legidősebb és legfiatalabb tagja mindenesetre gyengécske találkozóval szórakoztatta a publikumot a centeren.

A Suzanne Lenglen katlanjában két orosz csapott össze, Jelena Gyementyjeva, és Nadja Petrova. Az az egy biztos, hogy a mutatott játékkal nem nagyon volt elkápráztatva a Lenglen közönsége, de hát egy gyengécske női meccstől ezt lehetett várni. Ne tituláljon senki hímsoviniszta bunkónak, de mint azt régebben is írtam, a hölgyek mezőnye nem az igazi mostanában. Az összetétel nem változott, csak hát a színvonal... Lényeg a lényeg, Jelena legyűrte Nadját.

Az előző posztban említett jó barátunk (haverunk), Zsiga Máté sikerrel vette az újabb akadályokat mind egyesben, mind párosban, és eddig nagyon magabiztosan halad előre, csak így tovább!

Zárszóként annyit tudok mondani, hogy aki csak tudja az nézze majd az esőszünet után a Roger-Robin összecsapást, mert überbrutál amit játszottak, remélem ez így is marad. Iszonyú nagy tenisz van, és ez Berdych-re is igaz, ő is fantasztikusan teniszezik. Bízzunk benne, hogy ezt a színvonalat meg is tartják...



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr682048597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása