Fortuna akarata

Az előzőekben már megemlített magyar triónak (Szávay, Czink és a selejtezőből feljutott Arn) nem lesz könnyű dolga a hétfőn startoló wimbledoni tornán. Ági az első fordulóban még verhető ellenfelet kapott, az orosz Jekatyerina Makarova lesz az ellenfele, aki egyébként a héten Eastbourne-ben elődöntőt játszott, ám utána Venus Williams állhat az útjába. Valljuk be a második helyen kiemelt, ötszörös győztes amerikai legyőzése a csoda kategóriába tartozna. Ági ráadásul jelenleg nagyon messze van a legjobbjától, pedig Venus kiejtéséhez minimum 120%-ot kéne kihoznia magából.
A mostanság szintén csak bukdácsoló Czink Melinda útjába is jelentős erőt képviselő ellenfelet sodort a szellő, a 7. helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska képében. Kíváncsi leszek, hogy Melinda jelenlegi formájában mire lesz képes ellene. Azt hiszem ez a küzdelem igazán jó erőfelmérő lesz számára.
A selejtezőből feljutó Arn Grétát se fogadta kegyeibe Fortuna a sorsoláskor, hiszen a 22. helyen rangsorolt spanyol María José Martínez Sánchezzel kell megküzdenie kezdésként.

Összegzésképp elmondható, hogy a továbblépésre Szávaynak van a legnagyobb esélye, de valószínűleg a második körnél tovább ő sem jut. Másik két reménységünknek csodára és bravúrra van szüksége a 64 közé kerüléshez, de azért bízzunk bennük és szorítsunk értük!
 
A hölgyek királynője, Serena Williams, az orosz bombázó Maria Sharapova, és a friss Roland Garros döntős Samantha Stosur, illetve Dánia büszkesége, Caroline Wozniacki  egy ágra kerültek. Az idősebbik Williamsnek a belga rezsimmel kell majd megküzdenie, lévén a két nagy visszatérő, Justine Henin, és Kim Clijsters társaságát élvezheti, vagy épp rühellheti.
 
Az erősebbik nem délceg képviselői is megkapták idei wimbledoni forgatókönyvüket. Federer egy ágra került tavalyi döntős ellenfelével, Andy Roddickkal, a szerb tréfamesterrel, Djokoviccsal, és a volt világelsővel, a friss hallei tornagyőztessel, Lleyton Hewittal. Nadal Murrayt, és régi jó ismerősét, felebarátját, Söderlinget kapta a saját „mezőnyébe“. Ha Rafa sikerrel veszi az első fordulót, akkor Blake-kel találkozik, akiért már így előre is elmorzsolok pár könnycseppet, bár azért nem írom le. A lényeg az, hogy mindig a szívem egyik csücske ő lesz, még évekkel ezelőtt, amikor karrierje csúcspontján járt, miatta szerettem meg, és kezdtem el nézni, illetve játszani a teniszt. Amúgy nem hinném, hogy a spanyol klasszis háza táján ilyen sorsolásról álmodtak, hiszen Blake után jöhet Gulbis, Youzhny vagy Sela, majd Söderling. Ez azért nem gyenge...
 
Szóval a parázs összecsapásokat már most borítékolhatjuk, és bízzunk benne, hogy ez a torna is megfelel majd az elvárásainknak. De úgy őszintén, csalódtunk mi mostanában Wimbledonban? :)
 



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr972092251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kapitalista 2010.06.19. 07:06:00

Sajnos tudomasul kell venni ,hogy felnott noi teniszezoink nincsenek sehol a nemzetkozi mezonyben.Az hogy egy egy versenyen nem az elso forduloban esnek ki, nem neveznem sikernek.Szavay jol indult 3-4 evvel ezelott azota visszafejlodott. Az igazi attores nem sikerult es az elmult evben csak nyilatkozni szeretett.Szerintem meg 2 eve van, ha nem bizonyit egy lesz a tucatbol,pedig a lehetosege megvolt, megvan ,hogy az elso 20 -ban legyen.Aki bajnok akar lenni mindenkit megkell tudni vernie a sorsolastol fuggetlenul.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.06.19. 09:07:44

Pedig a tehetségük kétségtelenül meglenne, de valahogy jó magyar szokás szerint képtelenek arra, hogy meghaljanak a pályán, és úgy istenigazából szívvel-lélekkel küzdjenek. Nagyon sokszor nem az győz a sportban, akinek jobb a lába, a keze, vagy bármije...hanem akinek nagyobb a szíve.

süti beállítások módosítása