Nadal ismét megizzadt

A világelső spanyol Rafa Nadal az előző körhöz hasonlóan, amikor Robin Haase ellen kényszerült ötszettes csatára, ismét megszenvedett. Eközben a juniorok között Zsiga Máté és Babos Tímea győzelemmel kezdtek!

Nadalnak ezúttal a német Philipp Petzschner ellen kellett 2:1-ről fordítania. Az első játszma nem hozott meglepetést, a világelső rögtön az elején brékelni tudott és ezt végig meg is tudta őrizni. A folytatásban azonban (talán a német mentalitásnak is köszönhetően?) Petzschner felszívta magát és két játszmát besöpört. Tette ezt úgy, hogy egyetlen bréklabdája volt. A második felvonásban azt rögtön ki is használta, a harmadikat pedig rövidítésben húzta be. A meccs krónikájához tartozik, hogy mindkét játékost ápolni kellett. Az orvos Rafa esetében végezhetett jobb munkát, hiszen a világelső még idejében észbe kapott és megfordította az állást, ezzel pedig bejutott a legjobb 16 közé.

Ami a nőket illeti, ott is akad érdekesség bőven. A Clijsters-Henin találkozó igazi csemegének ígérkezik. Ezen kívül a címvédő Serena Williams és a 2004-es győztes, orosz bombázó Maria Sharapova randevúja is pikáns lehet. A fiatalabbik Williams testvér Dominika Cibulkovát verte ki meglehetősen könnyedén.

Magyar szempontból rendkívül jó hír, hogy a juniorok mezőnyében Zsiga Máté és Babos Tímea is győzelemmel kezdtek Wimbledonban. Mind a ketten japán ellenfél ellen diadalmaskodtak, három játszmában. Remélhetőleg hozzájuk hasonlóan hétfőn, Fucsovics Márton is sikerrel veszi majd az első fordulót.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr582113639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása