Napi választék

Az idő előrehaladtával egyre rangosabb összecsapások közül választhatnak a tenisz szerelmesei. A mai napon is igazán közönségszórakoztató, izgalmakban bővelkedő összecsapásokra van kilátás. Lássuk, mi a mai kínálat!

Kezdésképpen pályára lép az első helyen kiemelt Roger Federer. Aktuális ellenfele az egyre jobb formába lendülő Jürgen Melzer, aki egyébként 1999-ben már győzedelmeskedett Wimbledonban. Ha valakinek ez a siker nem dereng, ne magába keresse a hibát, hiszen hozzá kell tennem, hogy "csak" a juniorok között bizonyult a legjobbnak. Azóta azonban eltelt 11 hosszú esztendő és ezúttal az igazi felnőtt profik között vitézkedhet az osztrák versenyző. Jelenleg a 16. a világranglistán és nem kizárt, hogy hamarosan még előrébb kúszik. Természetesen a címvédő a meccs nagy esélyese, de ahogyan az első fordulóban sem, úgy ezúttal sem mehet biztosra. Egy kis adalék, hogy Melzer balkezes, Rogernek tehát ehhez kell igazítania a taktikát.

A közönség kedvencének, Andy Murraynek is jelenése lesz ma a centerpályán. A háló túloldalán a 198 centi magas, amerikai Sam Querrey állhat majd. Meglepetés lenne, ha ezúttal az amerikai-brit "háborút" nem utóbbi nyerné.

Nem mehetünk el szó nélkül a Novak Djokovic-Lleyton Hewitt párosítás mellett sem. Azt hiszem nem kell sokáig ecsetelnem, milyen színvonalú tenisz várható el tőlük. Egészen biztosan nagy harc lesz a pályán, hiszen mindketten híresek az elszántságukról, a kitartásukról és a küzdeni tudásukról. Hewitt ugyebár nemrégiben megverte füvön Federert, ezzel jelezve, hogy igenis számolni kell vele, legutóbb pedig a mókamester Gael Monfilst búcsúztatta. Annak ellenére tehát, hogy 23 hely választja el őket a világranglistán, hosszú és izgalmas meccsre van kilátás.

És akkor még meg se említettem, hogy pályára lép a világelső Rafa Nadal is. Mint ismeretes, nem túl meggyőző eddig a teljesítménye itt Wimbledonban, már többször kényszerült hátrányból fordítani, nem úgy mint a Garroson. Ha valahol, akkor füvön tehát el lehet kapni a spanyolt, de vajon Paul-Henri Mathieu képes lesz-e rá? Ha a statisztikára pillantunk, aligha lehet esélye. A papírforma egyértelműen Rafa győzelmét vetíti előre, de túl nagy összegben azért nem fogadnék rá.

Nincs más dolgunk tehát, mint beizzítani a tv-t és hátradőlni a karosszékben. A többi a fent említetteken múlik.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr922115684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása