203 nap

203 nap nem kis idő, pláne egy profi teniszező karrierjét tekintve. Ez a 203 nap pedig még hosszabbnak tűnhet, ha sikertelenség lengi körül. Márpedig ennyi idő telt el azóta, mióta a volt világelső tornát tudott nyerni. A Cincinnatiben zajló verseny fináléja nem úgy indult a svájci számára, ahogy azt eltervezte, és ahogy azt talán a többség várta. Mardy Fish gondolt egy merészet és rövidítésben behúzta az első szettet. A játszma elhappolásához még élete játéka sem kellett, hiszen Federer is mélyen a tudása alatt teljesített. Ez amúgy jellemző volt az egész meccsre, nem minden idők legszínvonalasabb mérkőzése volt, de a több mint két és fél órás küzdelem alatt azért meg-megvillantottak valamicskét a tenisz szépségeiből. A második felvonásban a srácok szinte lekopírozták az elsőt, csak épp fordított végkimenetellel. Ezúttal Roger bizonyult (sokkal) jobbnak a tie-breakben, mondhatni leradírozta a pályáról Mardyt, és 7-1-gyel kiegyenlítette az állást. Következhetett a mindent eldöntő utolsó játszma, mely 4:4-ig a megszokott mederben csordogált, ám ekkor a meccsen először brékelni tudott az egyik játékos, méghozzá Federer, és így esélyt kapott, hogy kiszerválja a mérkőzést, amit könyörtelenül ki is használt, ezzel idei második tornagyőzelmét aratta, s így megszabadult a 203 napja a vállain nyugvó tehertől.

Elmondhatjuk azonban-hogy csakúgy mint Nadal esetében- ez a játék nem lesz elég egy US Open győzelemhez. Mind a Matadornak, mind FedExpressznek bőven van még munkája, hogy ne csak nevük, hanem játékuk alapján is az esélyesek között tartsák őket számon. Na de ez egy másik történet, amire kicsit később térünk majd vissza.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr182239777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaszuska 2010.08.23. 21:38:04

Ezzel az írással, nem tudok teljesen egyetérteni( tudom nem is kell ), de én azt láttam, hogy Fish az első játszmában különösen jól adogatott és az egész mérkőzést tekintve sem játszott alárendelt szerepet. Szerintem nagyon jó formában van, amit az eddigi eredményei is igazolnak. Roger pedig most kezd igazán játékba lendülni, remélem USO lesz a csúcs! "Federer is mélyen a tudása alatt teljesített." Nem hiszem, hogy ezt komolyan így láttad?:(

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.08.23. 21:45:37

@Szaszuska: Úgy néz ki a szerkesztő kolléga más szemmel nézte a meccset, mint te, vagy esetleg én. Na de majd megszólal ő ha akar...:)

endLess · http://mindenamitenisz.blog.hu/ 2010.08.23. 23:41:38

A szervákkal valóban nem volt semmi probléma, lényegében azokról szólt a meccs, mindketten magabiztosan adogattak, ezt tükrözi az is, hogy egyetlen brék volt a 3 szett alatt. Ennek ellenére azonban hiányérzetem volt és nem Fish miatt. Szerintem ha Federer a legjobbját nyújtja, simábban hozhatta volna ezt a meccset, de azért le a kalappal előtte, amiért a döntő pillanatban 4:4-nél kihasználta az esélyét és eldöntötte a mérkőzést.

Szaszuska 2010.08.24. 16:43:56

@endLess:
Na igen, "ha" a legjobbját nyújtja simábban is hozhatta volna a meccset! Ilyet én is tudok! A legjobbjával Roger mindent nyerne és első lenne a ranglistán:D Csak sajnos ez nem így működik:( Én nagyon szeretném ha nyerné USO-t plusz még három GS-t, hogy meglegyen az álma:) Annak ellenére, hogy Del Potro fan vagyok!

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.08.24. 20:08:09

@Szaszuska: Ha kötekedni akarnék, akkor azt mondanám, hogy nem biztos hogy Roger a legjobbjával mindig győzni tudna. Hiszen volt nekünk egy 2008-as wimbledoni döntőnk, ugye? :)

süti beállítások módosítása