Élet a US Open után

Nadal, Nadal és Nadal. Mostanában még a csapból is a spanyol klasszis folyik. Ez azonban cseppet sem meglepő. Rafa ugyanis nem mindennapi dolgot hajtott végre. Spanyolországban már régóta ő az egyik, ha nem a legnagyobb kedvenc, legutóbbi diadala után azonban már többen egyszerűen minden idők legnagyobb sportolójaként emlegetik. A sajtóban is legendának titulálják és az ország vezető politikusai sem fukarkodnak az elismerő jelzőkkel.

„A neved és sikereid a sportlegenda részei. Úgy nyertél, ahogy mindig, kimagasló lelkesedéssel, elegánsan, látványos játékkal.” (José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő)

„Ő tényleg valaki. Hálásnak kell lennünk neki, mert ismét sokat adott, de nem vár cserébe semmit. Senkitől sem kapunk annyit, mint tőle.” (Mariano Rajoy, az ellenzék első embere)

Az elismerő szavakon kívül, a néhány napja rendezett Real Madrid-Ajax összecsapáson is külön köszöntötték a világelsőt US Open győzelme alkalmából. Azt hiszem, ez egy roppant szimpatikus gesztus volt, a Bernabeu közönsége pedig vastapssal tisztelgett Rafa előtt.

A spanyol egyébként immár biztos lehet benne, hogy az év végén az ő neve virít majd a ranglista első helyén. Ő a kilencedik játékos, aki legalább kétszer világelsőként tudja zárni az évet, hiszen 2008-ban már egyszer sikerült neki.
A tervek szerint egyébként Rafa kedden Bangkokba repül, hogy a thaiföldi torna kezdete előtt egy kicsit kipihenhesse magát. Kétségtelenül rászolgált már egy kis szusszanásra, hiszen elképesztően sikeres időszak van a háta mögött. De vajon milyen van előtte?



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr142305500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása