Meghalt a király, éljen a király!

Nyolc év nagyon hosszú idő, a sport világában különösen. Ennyi ideig uralni egy sportágat, vagy egy versenyt szinte lehetetlen. Rafael Nadal mégis megcsinálta. Nyolc egymást követő évben lett Monte Carlo ura, és ez olyan rekord, amit talán soha senki nem fog megdönteni. A Matador 46 monacói győzelem után érkezett a fináléba, ahol (szokás szerint) Novak Djokovics várt rá. A szerb élete egyik legjobb salakos teniszét játszva 2 szettben,6:2 7:6-ra diadalmaskodott, ezzel átadta a múltnak a spanyol kolosszális sorozatát, és új királyként ülhetett a trónra.

527160-novak-djokovic-monte-carlo.jpg

Persze várható volt, hogy előbb, vagy utóbb, de megszakítja valaki Nadal regnálását. Erre a feladatra pedig aligha létezik alkalmasabb teniszező Nolénál. Amit letett az asztalra, és ahogy kibújt a két fenomén árnyékából, az minden tiszteletet megérdemel. Novak Djokovics napjaink legjobb formában lévő játékosa, a világranglista vezetője-méltán. Hihetetlenül nagy teniszező, mégis csupán harmadik lehet Roger és Rafa mögött. Mert Federer és Nadal legendák, halhatatlanok. A svájci minden idők legjobb teniszezője, míg a spanyol a legnagyobb salakjátékos a tenisztörténelemben. Szerencsések vagyunk, hogy láthatjuk ezeket a rivalizálásokat, mert a tenisz talán sohasem volt ennyire színvonalas, mint az elmúlt években. Úgy érzem, hogy számos meglepetést, és izgalmat tartogat még nekünk az idei szezon…

554237_364953993623269_252998590_n.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr435238752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Milton 2013.04.23. 21:21:08

T. szerző!

Tudsz segíteni, hogy hol/mikor lehet magyarországon székbíró képzésre jelentkezni? Válaszod előre is köszi

endLess · http://mindenamitenisz.blog.hu/ 2013.04.24. 11:36:09

@Dr Milton: Sajnos ebben nem tudunk segíteni neked, nem is vagyunk pestiek, pedig bizonyára ott indulnak ilyen tanfolyamok.
www.huntennis.hu/?article_hid=13211
Ezt az oldalt már nézted? :)

süti beállítások módosítása