Gigaszombat

Hát nem semmi szombatnak nézünk elébe, kedves Teniszbarátok! Kapunk az arcunkba egy Nadal-Youzhny, egy Federer-Djokovic meccset, na meg természetesen a női döntőt, melyet Clijsters vív majd a Wozniackit meglepetésre búcsúztató Zvonarevával. Nos, nézzünk akkor egy kis esélylatolgatást!
 
Első pillantásra a Rafa-Mikhail meccs eléggé simának tűnik, ám ne felejtsük el, hogy az orosz verte már meg New Yorkban a spanyolt, de azt hiszem arra nagyon kevesen fogadnának, hogy ezt újra megteszi. Nem csak azért, mert minden bizonnyal ő a fáradtabb, hanem azért is, mert a Matadornak olyan szinten javult a játéka a korábbi US Openekhez képest, hogy egy Youzhny kaliberű teniszező ezt a Nadalt nem képes megverni. Szóval azt mondom, hogy egyértelmű a meccs kimenetele, így vagy úgy, de mindenképpen a világelső győz.
 
A Federer-Djokovic meccsre nem könnyű tippelni, hiszen nagy általánosságban elmondható, hogy mindig kiélezett küzdelmeket vívnak egymással. Nole első körös meccsét látva nem gondoltam volna, hogy idáig eljut, de aztán fokozatosan javult a játéka és ha nem is csúcsformában, de nagyon magas színvonalon játszik. Ugyanez elmondható Rogerről is, akinek a tenisze hosszú idő után újra ütőképes. Mindenki nagy összecsapást vár, köztük vagyok én is. Azt mondom, hogy a svájci fenomén fog örülni a mérkőzés végén, de a semlegesek nevében remélem, hogy egy írtó nagy küzdelmet láthatunk majd.
 
Bocsássák meg a hölgyek, hogy nem velük kezdtem a felsorolást, pláne úgy hogy döntőt vívnak, de talán elnézik nekem, még valószínűbb hogy marhára de nem érdekli őket az a pár sor, amit én ide firkantok. De mivel véleménye mindenkinek lehet, és van is, ezért én szépen el is mondom a magamét.
Őszintén szólva, engem igencsak meglepett, hogy Vera Zvonareva le tudta győzni Caroline Wozniackit. Caronak csak a Sharapova elleni találkozóját láttam, de ott olyan szinten teniszezett, hogy egyértelműen a döntőbe vártam. Aztán ismét bebizonyosodott, hogy az életnél, így a sportnál is jobb forgatókönyveket senki nem tud írni, és Vera előrukkolt egy olyan tenisszel, amilyet nem sűrűn láttunk tőle eddig. Nem akarom az orosz szépség érdemeit csorbítani, de azért ez a Caroline nagyon nem az volt, mint eddig. Sok hibával játszott, önmagához képest még inkább. De mindez nem számít, csak a győzelem, azt pedig Zvonareva szerezte meg, így ő meccselhet a Venust hatalmas csatában felülmúló Kim anyukával. Eszem ágában sincs Verát és a szurkolóit megbántani, de azt hiszem hogy ezt innen már Clijstersnek hoznia kell. Innentől már kötelező a címvédés. Persze női mezőnyben szinte nincs kötelező győzelem, de az esélyes egyértelműen a belga lány, noha az orosz játéka rengeteget fejlődött mostanában. Könnyen lehet, hogy egy nagyon szoros meccsen, de véleményem szerint Kim megvédi a címét.
Mindenkinek jó meccseket, és jó szurkolást!

 



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr992288392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

discretio 2010.09.11. 13:01:47

Nagy szám lesz ha két orosz döntőzik , egyik a nőknél, a másik a férfiaknál.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.09.11. 16:19:24

Csak egy világ döbbenne meg ha Youzhny döntőzne, de persze ettől még van esélye...:)

discretio 2010.09.11. 16:31:36

Schütler is sokakat meglepett anno az AO-n . :)
A fák nem nőnek az égig, lehet Nadal sem fog. Bár kétségtelenül ő a toronymagas esélyes.

Szaszuska 2010.09.11. 20:57:26

Nem igazán győzött meg Nadal. Amúgy, ha csak így produkál, a döntőben veszít. Bárki is jut be. Go Roger!

patyi222 2010.09.12. 02:47:21

egy kis eszmefuttatás az elődöntőkről ha vkit érdekel:
szervaitt.blogspot.com/2010/09/elmarad-klasszikus.html

süti beállítások módosítása