Andy Roddick-hattyúdal (?)

Andy_Roddick_620x350.JPG

Pár napja már, hogy kereken a 30. születésnapján A-Rod bejelentette a visszavonulását.  Elmondta, hogy hazájában, a kedvenc versenyén idejét látja szögre akasztani az ütőt. Úgy gondolom, hogy picit meglepte ezzel a lépéssel a teniszvilágot.

Ugyan az elmúlt évben már nem jöttek úgy az eredmények, de elmondhatjuk hogy Little Roddick még ma is egyértelműen világklasszis teniszező.  2009-ig sorozatban 8 éven keresztül volt a Top 10 tagja, ami elképesztő teljesítmény.  Világelső volt, megnyerte hazája Grand Slam tornáját 2003-ban, és ha nem egy bizonyos Roger Federer generációjába tartozna, akkor minden bizonnyal még nagyobb sikereket ért volna el, hiszen nem egyszer a svájci zseni állta útját a döntőben.

Pályafutása során 29 ATP címet szerzett, valamint 5 Masters trófeát. Ágyúlövésszerű adogatásairól megismeri az egész világ. De Andy nem csak egy nagy szerva volt. Az amerikai tenisz elmúlt évtizedének egyértelműen legnagyobb alakja, zászlóshajója. Nagy álma-hogy megnyerje Wimbledont- megvalósulatlan maradt, pedig háromszor is döntőt vívhatott. Ám mindannyiszor felülmúlta őt Roger Federer.

Roddick egyértelműen a „szimpatikus teniszezők” táborát erősíti, akiket szeretnek az emberek, bármit is csinálnak. Igen nagy űrt hagy majd maga után. Már persze, ha Juan Martin Del Potro megállítja. Amiben nem lenne semmi meglepő, talán Andy fejében is megfordult az a gondolat, hogy a Fognini elleni győzelem volt karrierje utolsó diadala. Két korábbi Us Open bajnok csap tehát össze, az egyik közülük élete utolsó versenyét, és talán utolsó meccsét vívja. Del Potro az esélyesebb, de Kicsi Roddick biztos, hogy szívét lelkét a pályára teszi, minden erejét még egyszer, utoljára mozgósítja. 22 ezer amerikai pedig torkaszakadtából fog szurkolni  neki a pályán. Még sokkal több pedig azon kívül.

Egy nagy bajnok búcsúzik, egy fantasztikus karriernek vége szakad. Egy amerikai példakép végleg elhagyja a pályát. Minden emléket  köszönünk Andy, sok sikert a teniszen kívüli élethez!

andy-roddick-kooyong-trophy_1.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr584756423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása