Juan Martín

Nem túl rózsás a helyzet az elmúlt évek egyik legdinamikusabban fejlődő játékosának, az argentinok legmagasabban jegyzett teniszezőjének háza táján. Del Potro az Australian Open óta-ahol is Marin Cilictől szenvedett vereséget a negyeddöntőben- nem lépett pályára csuklósérülése miatt, és nem nagy a valószínűsége, hogy ezt megteszi még idén. A műtét után állítólag a felépülés fél évet is igénybe vehet, és egy ilyen játékos kiesése komoly érvágás a sportágnak. Hol vannak már azok az idők, amikor legyőzte Roger Federert a US Open döntőjében? Milyen régen is volt már, amikor Mariano Puerta 2005-ös Roland Garros szereplése óta ő volt az első argentin, aki Grand Slam-tornán egyéniben döntőbe jutott, és Gaston Gaudio 2004-es győzelme óta ő volt az első nem európai teniszező, aki Grand Slam-tornát tudott nyerni; és ő volt a második olyan dél-amerikai férfi teniszező, aki megnyerte a US Opent (az első Guillermo Vilas volt 1977-ben). Honfitársa, David Nalbandian óta ő volt az első teniszező, aki a US Openen megverte Federert, és Nadal mellett a második olyan játékos, aki Grand Slam döntőben legyőzte őt.

Jóllehet nem játszik már hosszú ideje, és sajnos úgy tűnik nem is nézhetjük a játékát még egy darabig, de az természetesen nyilvánvaló, hogy az eddigi eredményei vitathatatlanok, mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy nagyon várom őt vissza oda, ahová való. A teniszpályára, a világ legjobbjai közé. Mert ennek a srácnak bérelt helye kell hogy legyen. Ha máshol nem, hát minden argentin szívében.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr731974509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása