Roger

Egy vereség sosem jön jókor. Azonban a vereségeknek is vannak fokozatai. Van, amire azt lehet mondani, hogy még belefér, és van az, ami már erősen meglepetés kategória. Nem számít, hogy Federer leggyengébb borítása kétségkívül a salak, és az sem olyan fontos, hogy az őt legyőző Montanes igazi salakmenő. A világelsőtől mindenki tornagyőzelmet várt, hiszen messze az övé volt a legnagyobb név az indulók között. Előfordult már nem egyszer a tenisztörténelemben, hogy világelsők salakon belefutottak egy náluknál sokkal kevésbé jegyzett (spanyol) játékosba, és kikaptak, volt hogy nagyon simán. A gond ott van, hogy ez a tendencia nagyjából 5 évvel ezelőttig tartott. Federer uralma alatt ilyen nem történt, pedig voltak már az ideihez hasonló pocsék salakszezonjai, a különbség csak annyi, hogy gyenge játékkal is tudott 10 győztes meccset felmutatni. Most, ugyanannyi idő alatt ez a szám 2-re olvadt. A kérdés, ami foglalkoztat az nem az, hogy ő-e még minden idők legjobb játékosa, vagy hogy egy ilyen vereséggel lerombolja-e a saját nimbuszát, mert ezekre könnyű megadni a választ. A nagy kérdés az az, hogy mi lesz így a Roland Garros-szal? Hogy hogyan tovább? Elért már mindent, amit lehetett, van még elég motiváció ahhoz, hogy folytassa? Most még talán nem merült fel benne ez a kérdés, de mi lesz vele, ha jönnek még hasonló vereségek? Mert ehhez ő nem nagyon van hozzászokva. Az egy dolog, hogy pocsékul játszik, de pocsék játékkal is nyerni szokott általában…
 
Mindeközben, egy másik galaxisban Rafa Nadal talajvizeset játszik. Magyarul szépen, csendben oson fölfelé, és ha Roger nem találja meg azt a bizonyos gatyát, és nem köti fel hamarosan, akkor veszélybe kerülhet a pozíciója. Persze mindezeket a jövő dönti majd el, de az az egy biztos, hogy ilyen játékkal nem lehet Garrost nyerni. Szóval elég mélyen van most. Egyetlen egy érv szól mellette, egyetlen egy dolog miatt mondhatjuk azt, hogy képes összekapni magát, és megint úgy játszani, ahogyan csak ő tud. Ez az érv pedig nem más, mint hogy ő Roger Federer.


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr121986190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása