Helyzetjelentés

Továbbra is folytatódik az a szép hagyomány, hogy spanyol teniszező nélkül nem rendezhetnek salakos tornán döntőt, hiszen mind Rafa Nadal, mind honfitársa Nicolas Almagro továbbjutottak, méghozzá könnyedén, és egymás ellen vívhatják majd meg küzdelmüket a madridi torna fináléjába kerüléséért. Talán nem sértődik meg Nicolas felebarátom ha azt mondom, hogy nem őt tartom a párharc esélyesének. Túl sok keresnivalója nem volt eddig Rafa ellen, és nehéz lenne elképzelni hogy pont most áll majd be gyökeres fordulat. Lényeg a lényeg, nem kell ahhoz nagy ész, hogy azt mondhassa az ember, Nadalnak (elvileg) könnyű dolga lesz, és ott lesz a fináléban.

A másik oldalon már sokkal érdekesebb dolgokat találunk, hiszen a világelső Roger Federer azzal az Ernests Gulbisszal néz farkasszemet, aki nagy meglepetésre elnáspángolta őt legutóbbi találkozásukkor, így ez a párharc igencsak pikánsnak ígérkezik. Egy biztos, Gulbisnak minimum olyan szinten kell teniszeznie a győzelemhez, mint legutóbb, ha nem még annál is jobban. Persze Rogerről van szó, és így lehet előhúz a kalapból valami olyan varázslatot, hogy a lett titán meg is szakadhat akár, akkor sem fog fogást találni rajta. Mire ez a bejegyzés megjelenik, addigra kezdetét veszi a meccs, aki tudja az kövesse figyelemmel az eseményeket. Ezen párharc győztese a Murray-Ferrer ütközetben állva maradt játékossal játszik majd.

Ejtek pár szót tehát az előző mondatban említett párosról is. A skótok kiválósága azóta, hogy kikapott Federertől az Australian Open döntőjében, igencsak leszálló ágba került, reméljük előbb utóbb megtalálja régi önmagát. Ha a legjobb Ferrerrel találkozik, akkor azt hiszem erre feltétlenül szüksége is lesz. Győzzön a jobb itt is!

Az előző posztban endLess kollégám felvetette a Federer-Nadal döntő lehetőségét, amire természetesen van is esély, és biztos vagyok benne, hogy nagyon nagyon sok ember kívánsága teljesülne vele, ha újra láthatná őket egymás ellen. Azonban ne felejtsük el, ezekben a percekben a svájci klasszis Gulbisszal játszik, aki pokoli veszélyes lehet rá, utána pedig akár Murray is jöhet, aki legyen épp bármilyen gyenge formában, salakon képes lehet nagyot alkotni. Nadal a döntőben lesz, efelől nincs kétségem, de az ellenfelét még igencsak sűrű homály fedi. És ebből a sűrűségből lehet hogy szépen, lassan, de Roger Federer sziluettjét látja majd meg a Salakkirály...ám mint Damoklész kardja, úgy lebeghet Roger feje felett Ernests Gulbis ütője...



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr382003686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása