Elődöntők elé

Már csak 4-en maradtak versenyben a Real Madrid játékosai által is igencsak látogatott madridi tornán. Két spanyol egy zseni és egy spanyol zseni. Elég nehéz lenne azt mondani, hogy nagy meglepetések fognak születni. Vagyis mondani nem lenne nehéz, de hinni ezekben, nos hát...

Almagro azzal a Nadallal találkozik, akit még sohasem győzött le karrierje során. Eddigi 5 meccsükből ötször nyújtott kezet vesztesként honfitársának. Meglepne, ha nem így lenne ez hatodik alkalommal is. Noha Rafa elmondta már párszor, hogy szerinte Almagronak megvan az a tenisze, amivel meg tudja őt verni salakon, ebből eddig nem sokat láttunk. A játéka talán tényleg meg is van, de aki teniszpályára lép, annak nem árt ha hitből is akad. Nem hinném, hogy Nicolasnak ebből olyan sok van, de majd meglátjuk. Nadalt a döntőbe várom, ez egyértelmű.

A Federer-Ferrer páros is hasonlóan egyoldalúnak látszik. Azt aláírom, hogy az elmúlt tornákon látott világelsőt a spanyol megette volna reggelire, de ez a Roger már nem az a Roger, aki hetekkel ezelőtt volt. Ezen a tornán végre játszik, nem pedig csak szenved. Tegnap egy remek meccsen vett revansot Gulbison, akinek a játéka a két óriáson (Fed és Rafa) kívül bárki ellen elég lett volna. Bőven. De Roger Federer attól Roger Federer, azért világklasszis, mert akkor tud a legnagyobb lenni, amikor az az egyetlen út a győzelemhez. Rá volt kényszerítve hogy nagyon magas színvonalon teniszezzen, és meg is tette. Éppen ezért nem tudom elképzelni, hogy Ferrer meg tudná állítani a svájcit. Ezt a madridit semmiképpen. Szóval azt mondom, hogy Roger-Rafa döntő lesz. Ez az én forgatókönyvem. Ennyi a szerepem ebben a történetben. Minden más a még állva maradt 4 teniszezőn múlik.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr562004755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása