Hölgyek

A Batman univerzum zseniális gonosza Joker bácsi köztudottan káosz párti. Ezt alapul véve neki iszonyatosan bejönne most a női tenisz. Ugyanis van ott minden, de leginkább nagy büdös káosz. Az ember fiának nem kell hímsovinisztának lennie ahhoz, hogy azt mondja, a hölgyek versengése kiszámíthatatlanabb, mint valaha. Az idény második Grand Slam tornája, a Garros előtt én biza nem vállalkoznék rá, hogy megnevezzem a végső győztest.

Ha már nőkről van szó, akkor természetesen Szávay Ági nevét is meg kell említenem. Hazánk büszkesége sajnos tovább zuhan a ranglistán, pedig néhány hete még bizakodó interjúkat adott, hogy újra nagy csatákat szeretne megvívni, és meg is nyerni azokat, vissza akar kerülni a legjobb 20 közé, onnan pedig a világ elitjébe. Azt kell mondanom, hogy sajnos ez igen erőteljes Makó-Jeruzsálem effektus. Inkább azért kell izgulnunk, hogy ne csússzon még tovább a lejtőn, így is a 45., ami pont elég ahhoz, hogy ne legyen kiemelt a Garroson.

Az egyik tény, ami igencsak megvilágítja, hogy mennyire is szeszélyes a lyányok csatározása, az nem más minthogy ebben az évben 11 WTA Tour versenyt rendeztek, és nem volt senki e világon, aki duplázni tudott volna. 11 verseny, 11 győztes. Elég durva. A világranglista élén tanyázó Serena Williams januári AO győzelme óta pihengetett, és három hónap kihagyás után tért vissza. Őt talán nem is zrikálom, mert visszatérte után egyből felmutatott salakon egy elődöntőt ami nem rossz. Vagy talán ez is csak a mezőny "erejét" mutatja. Ha lehet megbízhatóságról beszélni, azt az idősebbik Williams lány hozza, ő ugyanis elég vállalható időszakot tudhat maga mögött, ezt alá is támasztja az, hogy feljött húga mögé a 2. helyre. A belga légiót a nagy visszatérők alkotják, Henin és Clijsters. Kim mama biztosan kihagyja a Roland Garrost, Heninről pedig bárki azt mondhatta volna hogy ő lesz újra Párizs királynője, de aztán stuttgarti győzelme óta egyetlen meccset tudott felmutatni, és ott is lógó orral battyogott le a pályáról. Ha az orosz szekciót nézzük, ott sem találunk fényes teljesítményeket. Szafina keresi önmagát, Kuznyecova meg Miami óta egy meccset tudott nyerni. Egyet, teszi ezt RG címvédőként. Gyementyjevával is hasonló a helyzet, Sharapova meg többet sérült mint amennyit játszik. Jankovics talán kezd kikecmeregni a gödörből, de az ő megbízhatósága sem a régi.Ivanovics meg, hát...nos, ő sem jó.

Hogy ebből az egész karakterhalmazból mi a tanulság? Fogalmam sincs, talán nincs is ilyen. Egy biztos, bárki is nyeri a Garrost, nem fogok meglepődni, egész egyszerűen azért, mert aki elindul a tornán a nők között, ráadásul még ő is nő, az egész egyszerűen nyerhet. Mert természetesen vannak esélyesek, de mit ér az a női teniszben? A káosz birodalmában pedig akár az is megeshet, hogy Szávay Ági lesz a párizsi királynő. Hatalmas meglepetés lenne, de hát hölgyeményekről van szó...akkor meg miért is ne?



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr452010159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása