Roland Garros mi lesz veled?

Sajnálatos módon egyre csak bővül a hiányzók névsora és úgy tűnik valóban meghatározó játékosok nélkül zajlik majd le a torna. Furcsa Roland Garros lesz ez így. Ahogyan azt már korábban meg is írtuk, nem láthatjuk az utóbbi idők egyik legdinamikusabban fejlődő játékosát, a ranglistán az előkelő 5. helyet elfoglaló Juan Martin Del Potrot és az őt követő 6. helyen tanyázó orosz Davigyenkot sem. Sajnos még tovább folytatható a névsor, hiszen nem csak a Top10-ből vannak hiányzók. Nem lesz ott Radek Stepánek, Tommy Haas, Gilles Simon,  Igor Anderejev, James Blake és David Nalbandian sem. Nem akármilyen teniszezőkről van tehát szó, mindegyikük az elitbe tartozik és hiányuk bizonyára rányomja bélyegét az egész Garrosra.
Van azonban egy jó oldala is a dolognak, hiszen hét év után újra láthatunk magyar férfi teniszezőt a párizsi salakon. Balázs Attila jelenleg a 235. helyen áll így belefért a selejtezőbe és lehetősége van a feljutásra. Természetesen nem lesz könnyű dolga, hiszen három győzelmet kéne aratnia. Azt hiszem nem kell ecsetelnem, mekkora bravúr lenne ez...
Ha már a magyar vonalat megpendítettem, nem mehetek el szó nélkül Szávay Ági mellett sem. Sajnálatos módon még Estorilban a combsérülése mellé egy vírust is összeszedett, de már jobban van és nagyon reméli, hogy indulhat a Grand Slam tornán. Hétfőn már el is indult Párizsba, ahol a WTA-s orvosok remélhetőleg áldásukat adják Ági versenyére.


 A közzétett szavazásunkon 162 voks érkezett. Úgy látszik olvasóink sem tudták eldönteni, hogy vajon ki lesz a végső befutó a Garroson? Pontosan ugyanannyi (75-75) szavazat érkezett Federerre és Nadalra. Jelenleg arra vagyunk kíváncsiak, kinek hogy tetszett a gigászok összecsapása.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr812012900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

troyka 2010.05.18. 18:50:50

Én is sajnálom a hiányzókat, főleg Potrot és Nalbit. De próbáljuk pozitív oldalát keresni a helyzetnek, így talán még több az esélye a Nadal-Federer döntőnek, ami szerintem igazi csemegének ígérkezik.

endLess · http://mindenamitenisz.blog.hu/ 2010.05.18. 20:09:50

Igazad van! Fő az optimizmus. Akármilyen párost is látunk majd a döntőben, biztosan fergeteges lesz. Érdemtelenül senki nem juthat el odáig. :)

süti beállítások módosítása