Odesnik

Sohasem jó dolog az, ha egy sportolóról kiderül, hogy doppingolt, vagy valamilyen közelebbi kapcsolatot ápol az ilyesfajta szerekkel. Nem csak azért szomorú az ilyen, mert a saját, és talán környezetükben élők életét is rongálják így, hanem-híresebb emberekről lévén szó- bizony erőteljesen csorba esik az addig makulátlan képmásukon. Ez pedig azért ad mindig fejcsóválásra okot, mert a sportolók milliók számára példaképek.

Ha teniszezőt kellene ilyen ügyből kifolyólag megnevezni, egyből Martina Hingist mondanám. Szóval volt már példa nem is egy ebben a sportágban is. A legújabb fekete bárány az amerikai Wayne Odesnik, akinek bár minden tesztje negatív eredményt hozott, vagyis sosem találtak a vérében tiltott szert, a teniszező két évig nem versenyezhet, mert a táskájában különféle doppingszereket találtak a hatóságok. A játékost a brisbane-i ATP-torna előtt ellenőrizték.A táskájában nyolc ampullára bukkantak, ezek egyenként 6 mg növekedési hormont tartalmaztak. A helyi bíróság 8000 ausztrál dollárra (1,4 millió forint) büntette a 24 éves teniszezőt. Odesnik eltiltása hivatalosan 2011. december 28-án jár majd le, és minden idei eredményét törlik.

Az ilyesfalyta eseteket nem nagyon lehet kivédeni. Amíg lesz sport, vagy bármiféle olyan "tusa", amiben versenyezni kell, addig lesznek mindig olyanok akik a rövidebb úton próbálnak meg eljutni a sikerhez. Persze lehet hogy Odesnik nem a saját maga számára tartogatta az "anyagot", de ez lényegtelen. Nála se kellett volna hogy legyen ilyesmi. Sok mindent nem tudok hozzáfűzni, csak remélem hogy elég lesz számára ez a lecke. Ha pedig még ez sem elegendő, akkor csináljon mást, ne sportoljon. Ha meg annyira nem fontos számára a karrierje akkor menjen el lehullott faleveleket lapátolni. Azt növekedési hormonnal együtt is lehet. Sportolni nem.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr992016397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása