Roland Garros első kör III.

Nézzük szépen sorjában, hogy mi is történt ma Párizsban. Először is meg kell említenem, hogy Czink Melinda sajnos párosban is kiesett, így végleg elköszönhet a francia fővárostól.
Nem sokon múlt, hogy nagy meglepetésre Andy Roddick is kövesse honfitársunkat, hiszen igencsak nyögvenyelős sikert aratott a finn Jarkko Nieminen ellenében. Az amerikai szervakirály ötszettes csatára kényszerült, ami azért mindenképpen meglepő. Az első szettet még simán behúzta, ám utána zsinórban 2 játszmát bukott el, tehát rendesen rezgett a léc. Nagyságát mutatja azonban, hogy jól bírta a nyomást és a pengeélen táncoló szituációból végül jól jött ki.

Rafa Nadal is pályára lépett a nap folyamán és nem keltett csalódást. Ellenfele ezúttal egy feltörekvő tehetség, a 18 éves francia Gianni Mina volt. A négyszeres Roland Garros-győztes spanyol toronymagas esélyese volt a meccsnek és ehhez méltón is játszott, habár a kis francia ragyogóan fogadta az adogatásait. Többször is zavarba hozta Rafát, még a brékelésre is többször nyílt esélye, de a döntő szituációkban megremegett a keze, az adogatójátékai pedig nem voltak elég magabiztosak. Ennek ellenére megállapítható, hogy egy újabb tehetséges fiatal lépett a pályára és alighanem fényes karrier áll előtte.

Végül pedig egy meglepetéseredmény: Az utóbbi két évben döntős Dinara Szafina idén már az első fordulóban kiesett. A japán Kimiko Date Krumm parancsolt neki megálljt, aki 12 év szünet után, tavaly tért vissza a versenyszerű teniszhez.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr782031283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása