Roland Garros második kör I.

Azt hiszem mindenki számára sajnálatos hírrel kell kezdenem. Szávay Ági, az utolsó még talpon maradt magyar reménységünk elbukott a második körben. Amint azt már korábban beharangoztam, az igen jó nevű orosz Nadja Petrova volt az ellenfele és sajnos Áginak csöppnyi esélye sem volt ellene. Fájó ezt leírni és tudomásul venni. A magyar lány pedig igazán jól kezdte ezt az idei Garrost, hiszen az első körben simán verte szabadkártyás francia ellenfelét. Akkor úgy tűnt, végre ismét elkezdődik valami és a sérülése ellenére kiemelkedően teljesít, esetleg egy komolyabb menetelésbe kezd Párizsban. Nem így lett...
Az első szett elején mindketten hozták az adogatásukat, ám utána Petrova nagyon elkapta a fonalat és magabiztosan, esélyt sem adva tarolt. A második felvonás elején még felcsillant a remény, mikor Szávay visszabrékelt, de a 19. helyen kiemelt orosz hölgyemény gyorsan lehűtötte a kedélyeket és megmutatta, hogy ki az "úr a salakon". Tavaly négy körig jutott Ági, idén tehát be kellett érnie ezzel a kettővel. Reméljük azért párosban sikeresebb lesz a szintén már búcsúzó Dinara Szafina oldalán.

Mindeközben Roger Federer tovább menetel. Aktuális ellenfele a kolumbiai Alejandro Falla és az időjárás volt, ugyanis az esőzés miatt többször is állt a meccs. Ahogyan sejteni lehetett, Falla nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni. Az első szettben még tartotta a lépést a svájci klasszissal, de a folytatásban nem tudta megizzasztani a világelsőt. Roger tehát már a 32 között van, vajon megvédi-e a címét?
Ebbe akár a hazai közönség előtt szereplő Jo-Wilfried Tsonga is beleszólhat, aki Robin Söderling-el karöltve nagyon simán, 3 szettben jutott tovább.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr852033467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickeyknox 2010.05.27. 14:21:50

tegnap nevetséges volt az, ahogy próbáltak monfilsnek segíteni. egy kis ejnye-bejnye kijárna a verseny lebonyolítóinak, patriótizmus ide vagy oda.

süti beállítások módosítása