Nem jött össze

Roger kiesésével eldőlt, hogy idén Párizsban nem jön össze a mindenki által remélt és szinte már-már elvárt csúcsdöntő. A Federer-Nadal párharc semmi máshoz sem fogható, esetleg a régi idők Björn Borg-John McEnroe; Boris Becker-Ivan Lendl; Pete Sampras-Andre Agassi csatákkal összehasonlítható atmoszféráját nem élheti át a Garros publikuma. Igazából senkit nem lehet ezért hibáztatni, maximum Robin Söderlinget, aki egyszerűen azon a napon jobbnak bizonyult, mint (most írjam azt, hogy a svájci világelső?-vajon az lesz-e még a torna végeztével?) ellenfele.
Kesergésre azonban nem lehet ok, hiszen mindenféleképpen izgalmas és színvonalas döntőt élvezhetünk majd. Hogy kik lesznek a résztvevők, az még képlékeny. A Novak Djokovics-ot búcsúztató Jürgen Melzer ellen még Rafa Nadal sem mehet biztosra. Az osztrák fiatalember hatalmas küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot, mikor két szettes hátrányból tudott felállni és fordítani egy ilyen játékos ellen, mint Djokovics. Jó volt látni Melzer és Almagro játékát is, jó volt látni, hogy mind a ketten milyen bátor játékra képesek és jó volt látni, hogy nem csak a Top10-be tartozó játékosok képesek borzasztóan gyors, erős és agresszív játékra.

Már csak négyen maradtak állva a Garroson és Federer kiesése után, valószínűleg senki sem mer jelenleg jóslatokba bocsájtkozni, ezért én sem teszem. Az biztos, hogy ha Rafa ötödször is diadalmaskodni tud, újra elfoglalhatja a teniszvilág trónját.

Az alábbi videón a Nadal-Almagro meccs legfontosabb pillanatai, illetve egy Rafa interjú is megtekinthető:



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr742053642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása