Schiavone

Nos hát akkor félig meddig igazam volt. Nem 3 szettben ugyan, de tényleg az olasz győzött.

A két nagy esélyes, a volt és jelenlegi világelső, Henin és Serena Williams búcsúztatásával egyértelműen Stosur tűnt esélyesebbnek a döntő előtt, ezen kívül pedig a világranglistán is tíz hellyel előrébb tanyázik olasz ellenfelénél. Igaz, Schiavone is jelentős skalpokkal rendelkezett, a 3. helyezett Wozniaczkit és Gyementyjevát ütötte ki, valamint miután az orosz feladta, kevésbé is volt fáradt a finálé előtt. Hogy hogy nem, Schiavone rácáfolt a papírformára, és két szettben első olaszként megnyerte a Roland Garrost. Ennek a sikernek az értékét növeli, hogy nem úgy lett bajnok, hogy a másik elszerencsétlenkedte a meccset, vagy éppenséggel összeomlott. Nem, úgy nyert Párizsban, hogy karrierje legfontosabb napján a legjobbját nyújtotta. Ilyen értelemben tehát nem volt női döntő...

Francesca élete legnagyobb sikerét érte el, ez egyértelmű. A meccsükön talán az döntött, hogy az olasz lány jobban akarta a győzelmet, ő a szívét lelkét beletette a mérkőzésbe. Nem mondom, hogy Samantha nem, de kettejük közül inkább Schiavone volt az, aki meghalt a pályán a végső sikerért. A talján odahaza egészen biztosan nemzeti hős lesz, hiszen első olaszként nyert Grand Slam-et. Méghozzá egy igencsak színvonalas döntőben.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr162060074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása