A döntő elé

Nos hát akkor olyan párosítású döntő lesz, amit a legtöbben vártak Federer kiesése után. Legalábbis azt hiszem. Ki ne emlékezne, hogy tavaly Robin volt az, aki megszakította Rafa fantasztikus salakon produkált sorozatát és elbúcsúztatta őt a 16 között? Egy egész világ döbbent meg, hogy ez hogyan lehetséges. Az addig salakon verhetetlen spanyolt egy világsztárnak korántsem nevezhető svéd fiatalember győzte le. Azóta viszont eltelt egy év és nagyot fordult a világ mindkettejükkel. A mallorcai ugyebár a térdével viaskodott nagyon sokáig, Robin pedig már messze nem az a játékos, aki volt egy éve. Akkor is gigantikus meglepetést produkált a Salak Királyának legyőzésével, idén pedig megkoronázta ezt a (még ?) svájci világelső legyőzésével. Grand Slam tornán csak egyetlen ember tudta eddig legyőzni a nagy páros mindkét tagját, ő nem más mint Juan Martin Del Potro.
Azt hiszem nem sokan gondolták volna 365 nappal ezelőtt, hogy majd Söderling megismétli a szereplését, és ismét döntős lesz a Garroson. Megtette és azt hiszem, most sokkal nagyobb eséllyel indul harcba, mint tavaly ilyenkor. Akkor az volt az első GS döntője, izgult, és Roger a rutinjával nem sok esélyt hagyott neki. Ám ez a Robin már nem hiszem, hogy olyan nagyon félne, esetleg megijedne a lehetőségtől, ha majd adódik neki. Egy azonban egészen bizonyos: csak azzal, vagy talán még jobb tenisszel tudja legyőzni Rafát, mint amit produkált egy éve. Elképesztően agresszíven, a lehető legkevesebb hibával le kell ütnie Nadalt a pályáról. Remekül kell adogatnia, magabiztosnak kell lennie a hálónál, és nagyon, de nagyon türelmesnek kell lennie. Tudjuk jól, hogy a spanyol ellen minden egyes pontot 3x-4x kell megnyerni. Úgy gondolom, hogy ha ezeknek a dolgoknak a legnagyobb részét meg tudja valósítani, akkor nyerhet a svéd. Ha nem, úgy minden más esetben Rafa…


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr32060414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása