Wimbledonra hangolva I.

A teniszbarátok már tűkön ülnek, hiszen pár napon belül elrajtol a sportág legrangosabb tornája Wimbledonban. A női selejtezőben három honfitársunk is elindult, ám ahogyan arra számítani is lehetett, Kapros Anikó és Marosi Katalin gyorsan kihullottak. Arn Gréta azonban még versenyben van, sőt már csak egyetlen lépés választja el a főtáblától. A világranglista 138. helyén álló reménységünk 6:1 7:6-ra verte az amerikai Madison Brengle-t. Hogy kivel csaphat össze a főtáblára jutásért, még kérdéses. Mi mindenesetre szívből szorítunk érte.

Czink Melinda és Szávay Ági sajnos egyaránt pocsékul hangoltak a várva várt GS-diadalra. Melinda a spanyol Arantxa Parra Santonja oldalán kikapott, így aztán nem jutott az elődöntőbe Hollandiában, ahol egyéniben már korábban búcsúzni kényszerült. Ági ezúttal Eastbourne-ben próbált szerencsét, ahol a nyolcaddöntőig eljutott, ám a nyolcadik helyen kiemelt Marion Bartoli ezúttal túl nagy falatnak bizonyult. Ezek után nem támaszthatok túl nagy elvárásokat a lányokkal szemben, de azért bizakodjunk és szurkoljunk nekik, hátha Wimbledon lesz az a hely, ahol mindannyian megtalálják saját játékukat. Előbb-utóbb meg kell szakadnia ezeknek a rossz sorozatoknak és hol máshol lehetne feledtetni a múltbéli kudarcokat, ha nem a tenisz Mekkájában?

Érdekekesség még, hogy Rafa Nadal hiába vette át Rogertől a trónt és hiába vezeti a ranglistát, csak a második kiemelt lesz Wimbledonban. A londoni szervezők eddig sem ragaszkodtak az ATP-rangsorhoz, ezúttal is saját útjukat járják, így pedig a svájci címvédő, illetve hatszoros bajnok lehet az első kiemelt.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr942086892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2010.06.16. 20:08:35

Grat az Index címlaphoz :)
Kár, hogy még ilyenkor sem kommentelik az emberek... Ennyire alacsony lenne az érdeklődés a tenisz iránt?

endLess · http://mindenamitenisz.blog.hu/ 2010.06.16. 20:53:45

@Pitypalatty úrfi: Köszönjük szépen!:) Mi hiszünk abban, hogy az embereket igenis érdekli a sport, természetesen a teniszt is beleértve. Írogatunk róla, illetve igyekszünk minél többekkel megkedveltetni ezt a gyönyörű sportágat!

repattila 2010.06.16. 20:54:14

Remélem Federer itt még talál magában elég motivációt, mert egy mostani Nadal-Federer döntő eléggé ütne :)

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.06.16. 20:59:42

@repattila: Jó lenne őket látni újra egymás ellen. Nadal a Garros döntőben olyan teniszt nyújtott, amit a térdsérülése előtt, erre kiesett Queensben...ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy hajszálnyival, de Federer az esélyesebb. Ha Rafa a salak királya, akkor Roger a fű ura. Nem rosszra gondolni ám...:)

min 2010.06.16. 21:51:09

Szeretem a teniszt de attól a sznob légkörtől néha hülyét kapok. Ahogy a labdaszedők, vonal bírok állnak meg ahogy az esernyőt tartják a játékosok feje felett...na ezek a körítések idegesítenek de maga a játék ha jó tetszik. Megnéztem újra a tavalyi döntőt..hát azt hittem sose lesz vége.
Amúgy ami nem foci azt nehezen publikálják kis hazánkban.lsd pl a kerékpársportot is

repattila 2010.06.16. 21:55:15

@Fodri: Szerintem Nadal a Garros döntőben messze jobb volt, mint sérülése előtt, vagy ha nem is feltétlenül jobb, de több a kezdeményező elem a játékában ami nekem így jobban tetszik. Az azért nem feltétlen mérvadó, hogy Garros utáni héten kiesett Queensben, nem tudom, hogy nem jobb-e ez így, hogy megnézte a füvet, aztán pihen. De persze Federer mégiscsak nem véletlenül első kiemelt, bár Nadal ellen nehezen mondanám már favoritnak, ez a hallei vereség az eredmény alapján eléggé beleillik az utóbbi idők tendenciájába, ami nem túl bíztató..

repattila 2010.06.16. 22:01:39

@min: Na ez az amit sose értettem, hogy mitől sznob légkör ez. A pálya menti mozgás nagyon zavaró, mert az ellenfél mozgását csak a perifériás látással tudod követni, ezért állnak úgy, és ezért tartják az ernyőt (hogy gyorsan el is lehessen rakni).

drukkker 2010.06.16. 23:10:38

Czink és Szávay. Két tehteség. De soha sem lesz egyik sem kiemelkedő teniszező.
Aki látta a Rolan Garos döntőjét megtudhatja miért.
Az a teniszező aki nem tud megrohadni a pályán, és alkalmanként akár önkívületi állapotban játszani, abból csak közép szint várható. Márpedig a két magyar lány, de különösen Szávay, erre kaphatatlan, egyszerüen azért mert "halvérű". Nem tud "megrohadni" a pályán, képtelen kitenni a lelkét, és főleg nem FUT !!!!! Márpedig a tenisz rengeteg futásból áll.
Mint általában a szülők elfogultak a csemetéjükkel, én az voltam, amikor a fiam tehetséges teniszezőnek lett kikiáltva családilag. Több évi teniszpálya melett eltöltött idegtépő év után, fiam edzője, néhai Homolya Lajos bácsi (Isten nyugosztalja) a gyerekem egyik mérkőzése alatt, odaültetett maga mellé, és elmondta, hogy ellát egy fontos tanáccsal. Miszerint a fiamból soha sem lesz Mc.Enro, mert nem tud futni. Mint mondta "apuka, a teniszhez három dolog kell, elsősször, fe, másodszor láb, harmadszor kéz, mert valaminek meg kell tartani az ütőt". (persze nagyon sarkítva) A maga fiának szenzációs keze van, jó feje is van, érzi a játék lényegét, de nincs lába, vagyis nem fut. Márpedig enélkül nincs tenisz, ebben a játékban a legfontosabb a lábmunka. Viszont meg fog tanulni egy sportot, amit nagypapa koráig űzhet. Beláttam igaz van, nem idegeskedtem tovább. De amikor Látom Szávayt játszani, mindig Homolya Lajos bácsi jut eszembe. És lám az öreg nagyon értette a szakmáját.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.06.17. 09:16:27

@drukkker: Nagyon nagy igazságok vannak a kommentben!

süti beállítások módosítása