Holnaptól Wimbledon!

Hétfőn kezdetét veszi a wimbledoni bajnokság, amelyet még azok is figyelemmel szoktak kísérni, akik egyébként nem olyan fogékonyak a teniszre. Ez a torna (hivatalos nevén: The Championships) ugyanis kétségtelenül kiemelkedik még a Grand Slam-ek közül is. Ez az egyetlen GS-viadal, amelyet füvön rendeznek meg és a legtöbb hagyománnyal bír. A történelme egészen 1877-ig nyúlik vissza. Ekkor rendezték meg az első wimbledoni bajnokságot, de csak férfi egyes szerepelt a programban. Azóta természetesen rengeteg dolog változott, de néhányat mindmáig megőrzött ősi tradícióiból. Példaként elég megemlítenem, hogy a játékosok csak fehér szerelésben léphetnek pályára. Nincs még egy tenisztorna, ahol ilyen szigorúan szabályoznák a játékosok viseletét.

Érdemes lesz odafigyelnünk Roger Federerre, hiszen a svájci címvédő most beállíthatja Pete Sampras rekordját, aki hétszer emelhette magasba a wimbledoni trófeát.
Nem feledkezhetünk meg azonban Rafa Nadalról sem, aki 2008-ban megtörte Federer öt éves egyeduralmát és diadalmaskodni tudott. A spanyol világelső (még egy kicsit szokatlan ezt leírni) most visszatér, hiszen tavaly a sérülése miatt kihagyta a szóban forgó viadalt.
Ki kell még emelnem Andy Roddick nevét, aki az egy évvel ezelőtti fináléban borzasztóan szimpatikusan játszott és habár megizzasztotta Rogert, vesztesként hagyta el a pályát. Az amerikai játékosnak egyébként ez már a harmadik elveszített döntője volt, igazán megérdemelne már egy győzelmet is. Ehhez azonban alighanem Andy Murray-nek is lesz egy-két szava, akinek a britek elvárásainak súlyát is cipelnie kell a vállán. Tavaly éppen Roddick bizonyult nála jobbnak az elődöntőben.

Pikáns kis összecsapások várnak tehát ránk, minden bizonnyal jó kis torna elé nézünk!
 



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr702095439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása