Wimbledon I.

Azt hiszem ennél izgalmasabb kezdetre, senki sem számított. Egy igazán emlékezetes, a végletekig kiélezett és rendkívül fordulatos összecsapással vette kezdetét a wimbledoni torna. Le a kalappal Alejandro Falla előtt, aki kitűnően teniszezett és valósággal sokkolta a nézőket és ellenfelét, Roger Federert. Nem is tudom, mihez fogható szenzáció lett volna, ha az első fordulóban kiüti a címvédőt. Falla azonban hiába adogathatott a mérkőzésért, Federer kötélből lévő idegei jobban bírták a feszültséget és fordított kétszettes hátrányból.
Ehhez hasonló, epikus csatát vívott a 7. kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenko is, aki szintén 0-2-ről fordított Kevin Anderson ellen. Pengeélen táncolt Novak Djokovics győzelme is, akit a világranglista 68. helyezett Oliver Rochus kényszerített öt felvonásos küzdelemre.
A nap meglepetése kétségtelenül Marin Cilic igen sima, első fordulós búcsúja. A 198 centis horvát óriást a német Florian Mayer "végezte ki" sima három szettben. Stanislas Wawrinka korai búcsúja szintén a meglepetés kategóriába tartozik. Nála az üzbég Denis Istomin bizonyult jobbnak, akinek egyébként az édesanyja az edzője. Ezúttal jó tanácsokat kaphatott anyukától, hiszen sikerrel vette az első fordulót.

Ami a magyar lányokat illeti, egyik szemünk sír, a másik pedig nevet. Kedzjük a rossz hírrel. Szávay Ági tovább folytatva mélyrepülését, ismét az első fordulóban búcsúzott. A tavalyi Roland Garros menetelését leszámítva zsinórban ötödik Grand Slam-tornáján nem tudott az első két fordulónál tovább jutni. Ezúttal a 37 éves Jelena Makarova parancsolt számára megálljt az első napon. Csak azzal vigasztalhatjuk magunkat, hogy Ági valószínűleg hiába jutott volna itt tovább, a következő fordulóban Venus úgyis kiejtette volna.
Most pedig jöjjön a jó hír, mert szerencsére az is van! Arn Grétának sikerült legyőznie három szettben, a nála 100 hellyel előrébb rangsorolt ukrán Katerina Bondarenkot. A következő ellenfele az ausztrál Alicia Molik lesz.
A férfi mezőnyhöz hasonlóan a nőknél sem volt meglepetésből hiány. A Roland Garros győztes Francesca Schiavone kikapott Vera Dusevinától, így már biztosan nem ismétli meg a tavalyi szép menetelését, amikor egészen a negyeddöntőig jutott.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr62100781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása