Wimbledon III.

Mi mással is kezdhetném, mint hogy Arn Gréta óriási bravúrt végrehajtva, már a harmadik fordulónál jár Wimbledonban. Először is felverekedte magát a főtáblára (ehhez három győzelmet kellett bezsebelnie) majd nagy meglepetésre megverte a 34. helyen kiemelt Katerina Bondarenkót, legutóbb pedig a világranglista egykori 8. helyezettjét, az ausztrál Alicia Molikot búcsúztatta két szettben. Gréta végig kiválóan adogatott, 68%-ban bejöttek az első szervái és az alapvonalról is ellenállhatatlannak bizonyult. Így aztán a jelenleg a ranglista 136. helyén álló reménységünk pályafutása egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el, hiszen először jutott el egy Grand Slam-tornán a harmadik fordulóig. Hogy meddig folytatható tovább ez az álomszerű menetelés, az kérdéses. Ami biztos, hogy baromira nehéz lesz bejutnia a nyolcaddöntőbe, hiszen a 11. helyen kiemelt francia Marion Bartoli vár rá, aki három éve döntős volt ugyanitt.

A tavalyi döntős Venus Williamsnek fikarcnyi gondot sem jelentett a Szávayt kiejtő Jekatyerina Makarova legyőzése. Az amerikai hölgyemény nagyon laza két szettben "állt bosszút" a magyar játékosért.
Ági mindeközben párosban próbált szerencsét és a német Julia Georgesszel az oldalán, szetthátrányból fordítva győzelemmel kezdtek. Czink Melindának azonban párosban sem sikerült javítania, így ő végleg búcsút inthet a híres angol gyepszőnyegnek.

Ami az erősebbik nemet illeti, Roger Federer ezúttal simább győzelmet aratott, bár egy szettet azért elveszített a szerb Bozoljac ellen. Úgy tűnik a svájci gépezet azért nem működik résmentesen. A harmadikként rangsorolt Novak Djokovic pedig egy sima három szettes sikerrel menetel tovább.
A legnagyobb érdeklődés jelenleg kétségtelenül az előző posztban is említett John Isner-Nicolas Mahut első fordulós maratoni viadalt övezi. Egyszerűen felesleges lenne szavakat vagy jelzőket keresni arra, amit ők művelnek. Ez már tényleg nem emberi. Ez a mérkőzés számos rekordot adott át a múltnak és még mindig nincs vége. Az eddigi leghosszabb teniszmeccs 6:33 óra hosszú volt, Isnerék pedig csak az ötödik szettet több, mint hét órája játsszák. Nem csoda hát, hogy II. Erzsébet brit királynő is "kizarándokol" 33 év után először a tornára, talán éppen a 18-as pályára...



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr12106249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása