Bombameglepetés, Roddick out!

A nyolcaddöntők jórészt úgy alakultak, ahogyan arra előzetesen számítani lehetett, ám akad egy kivétel. A tavalyi döntős Andy Roddick egy tajvani versenyző ellenében vérzett el! Lássuk a részleteket!

Roger Federer és Rafa Nadal nagyon könnyedén hozták a meccsüket. A svájci az osztrák Jürgen Melzert búcsúztatta három szettben. A spanyolnak ugyancsak elég volt három felvonás ahhoz, hogy kiejtse a francia Paul-Henri Mathieut. Novak Djokovic is viszonylag könnyedén lépett át a 15. helyen kiemelt Lleyton Hewitt-on, bár egy játszmát azért elcsent tőle az ausztrál. A legjobb nyolc közé jutott még Robin Söderling is, aki óriási ötszettes küzdelmet nyert meg David Ferrer ellen. A francia különmeccset pedig Jo-Wilfried Tsonga húzta be Julien Benneteau-val szemben.

Most pedig térjünk ki arra, hogyan is verhette meg Lu Jen-hszün az 5. helyen kiemelt Andy Roddickot! Az kétségtelen, hogy a tajvani ezzel élete legnagyobb sikerét könyvelheti el. Nem egy kezdő játékosról van szó, a jelenleg 27 éves versenyző már 9 éve profi. A Top50-be azonban csak most, a fényes wimbledoni diadalmenetének köszönhetően kerülhet be. Ezelőtt is már számos alkalommal próbálkozott Grand Slam-tornákon is, azonban a harmadik fordulónál sosem jutott tovább. Most azonban megtört a jég. Az egész meccsen kiválóan játszott és magabiztosan adogatott. Elmondható, hogy szemre is igen tetszetősen teniszezett, olykor-olykor még színezte is a játékot, a meghatározó pontoknál pedig nem remegett meg a keze. A 4 óra és 36 percig tartó mérkőzésen három szett is rövidítésben dőlt el, tehát fejben is erősnek kellett lennie. Úgy tűnik azonban, hogy a tajvani idegeivel sincsen semmi probléma, így pedig teljesen megérdemelten gyűrte le a tavalyi döntős amerikait.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr732118236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása