A bukott király

 

Óriási meglepetésre kiesett a wimbledoni negyeddöntőben a címvédő Roger Federer. Azt hiszem nem kell sokáig ecsetelgetnem, hogy milyen jelentősége van ennek a vereségnek az egész sportágra. Olyan dolog történt, ami néhány éve még teljesen elképzelhetetlen volt. Az elmúlt hét évben mindig ott volt a wimbledoni fináléban a svájci és csak egyetlen egyszer tudta ott legyőzni a jelenlegi világelső Rafa Nadal. A közelmúltban azonban már becsúszott néhány váratlan és kellemetlen vereség, de ez a mostani kudarc minden eddiginél jelentősebb lehet. Azt, hogy salakon már egy ideje nem ő a legjobb, azt tudtuk és elfogadtuk, de hogy már a kedvenc borításán, füvön sem tud helytállni mindenképpen meglepő. A cseh Tomas Berdychet eddig tíz alkalomból nyolcszor meg tudta verni, most azonban fordult a kocka. Hozzá kell szoknunk, hogy már tényleg nem csak Federerről és Nadalról szól a tenisz. Az ő rivalizálásuk árnyékában olyan generáció fejlődött fel, amely ellen ők is csak és kizárólag a legjobb játékukkal képesek nyerni. Rogernek mindenképpen el kell gondolkoznia a jövőjén. Élete talán egyik legfontosabb válaszútja előtt áll. Ha folytatja, ennél sokkal többet kell mutatnia, mert igazán méltatlan lenne hozzá, ha ehhez a mostanihoz hasonló vereségek lerombolnák az eddig felépített nimbuszát. Nyilatkozatában elárulta, hogy kisebb sérülések nehezítették meg a dolgát és örül, hogy végre pihenhet egy kicsit. Azt hiszem valóban nem ártana, ha ebben a kis pauzában elgondolkodna azon, hogy van-e még benne elég motiváció, szív, erő és kitartás a folytatáshoz.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr442121840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickeyknox 2010.07.01. 09:24:06

nocsak, még a végén bejön az, amiről nem is olyan régen itt beszélgettünk... a us open lesz a döntő torna szerintem, ha ott sem megy be az elődöntőbe, nem tudom mi lesz, nem akar ő "csak" top10 játékos lenni, ahhoz hiú. inkább abbahagyja????... még csak 29 éves...

endLess · http://mindenamitenisz.blog.hu/ 2010.07.01. 13:09:56

@mickeyknox: Ez itt a nagy kérdés! Van-e elég ereje ahhoz, hogy a "csúcson" hagyja abba, vagy esetleg tovább kínlódik? Persze az is megeshet, hogy hamar magára talál is újra a régi Roger kerül előtérbe. Hamarosan okosabbak leszünk.

mickeyknox 2010.07.01. 14:34:59

@endLess: a régi már niztos nem lesz, és ez nem károgás. semmit sem lehet a végtelenségig a legmagasabb szinten űzni, és ő ezt tette hosszú éveken keresztül. nem is az a kérdés, hogy megtalálja-e még a régi formáját, hanem hogy akar-e még évekig nemvilágelsőként teniszezni, vagy inkább abbahagyja. (és majd 10 év múlva f.ssá veri a világot seniorként :))
rohadt nehéz döntés lehet, hiszen tulajdonképpen azt a dolgot kéne otthagynia amit (vélhetően) a legjobban szeret, és amihez a legjobban ért. utána egy baromi nagy űr keletkezik az életében, mégha a családja vele van, akkor is...

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.07.01. 17:31:53

@mickeyknox: Egyetértek, én is úgy gondolom, hogy soha nem lesz már a régi, és ennek több oka is van, ilyen például amit említettél, hogy egyszerűen lehetetlen a legmagasabb szinten csinálni valamit ennyi időn át, a másik nagyon egyszerű dolog pedig az, hogy ő is öregszik csakúgy, mint mindenki más.

süti beállítások módosítása