Rafa és a magyarok

Túl vagyunk tehát a wimbledoni döntőkön. A legnagyobb siker magyar szempontból kétségtelenül Fucsovics Márton győzelme. Roppant büszkék lehetünk rá, hiszen végre valahára, egészen pontosan 62 év után volt újra magyar döntős a tenisz szentélyében. Tényleg óriási dolog, hogy egyesben, szettveszteség nélkül tudott megnyerni egy Grand Slam-tornát. Végig kitűnően játszott, az alapütései szép hosszúak voltak, a hálónál magabiztos volt, a szervái pedig még a felnőtt mezőnyben is megállták volna a helyüket. Okkal bizakodhatunk tehát, hogy néhány éven belül végre lesz egy Top100-as férfi teniszezőnk. Persze ez a diadal még semmire sem garancia, de Zsiga Máté és Fucsovics Marci egyaránt ígéretes jövő előtt állnak.
Szintén örömteli hír, hogy Babos Tímea a Roland Garros után, Wimbledonban is győzelmet ünnepelhett az amerikai Sloane Stephens oldalán. Nem volt hiány tehát magyar sikerekben, szívből kívánjuk, hogy a felnőttek között is sok-sok hasonló sikert érjenek el karrierjük során.

Rafael Nadal mindeközben begyűjtötte a 8. GS trófeáját is. Ellenfele, Tomás Berdych sajnos nem tudta az elmúlt meccseken mutatott teniszét hozni, így aztán meglehetősen egyoldalú volt a meccs. Egy percig sem volt kétséges, ki lesz a győztes. A világelső végig irányítani tudott. A cseh fiúnak a szervái sem jöttek be, pedig ha valamiben bízhatott a meccs előtt, azok éppen az adogatásai lehettek. Ennek ellenére büszke lehet magára a cseh vitéz, hiszen menetelése során nem akármilyen skalpokat gyűjtött és ezzel bejutott a Top10-be. Legyőzte Federert és Djokovicsot is, ám a fináléra elfogyott a lendület és Nadal ellen kevésnek bizonyult. Persze fontos tény, hogy ez volt az első GS döntő amit játszott, a spanyolnak pedig óriási tapasztalata van ilyen téren. Az időjárással is dacolniuk kellett a játékosoknak, hiszen a kavargó szél rányomta bélyegét a játékra, kicsit sok is volt a hiba és a pontatlanság. Rafa mindenesetre 2008 után idén is begyűjtötte a wimbledoni trófeát. Ha ilyen ütemben gyűjti tovább a tornagyőzelmeket, valóban ő lehet minden idők legeredményesebb játékosa, hiszen még csak 24 éves. Ennek a diadalnak köszönhetően pedig immáron jókora előnnyel vezeti a világranglistát, ahol Roger Federernek már a harmadik hellyel is be kell érnie, hiszen Novak Djokovics léphet a dobogó második fokára.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr462129389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása