Rafa Nadal

Miközben a többség talán azon csámcsog hogy mi lesz Federerrel, addig a spanyol matador vígan tanyázik a világ tetején.
Persze megdolgozott érte, ezt senki nem vitatja. Mint ahogy a világelsőségét sem. Aki produkál egy 100 %-os salakszezont, megnyerve a Garrost is, majd meghódítja Wimbledont, az minden kétséget kizáróan joggal lehet világelső. A kérdés csak az, hogy meddig? Vagyis még érdekesebb kérdés az, hogy ki fogja őt letaszítani a trónról? Jelenleg Roger minden jel szerint nem képes erre, és a többi nagyágyúban, Djokovicsban vagy épp Murrayben már régóta nem érzem azt az erőt, amivel meg lehetne fogni Rafát. Persze ne felejtsük el, hogy a tavalyi sérülése miatt idén szinte alig kellett pontot védenie, és ez azért megkönnyítette a dolgát valamelyest. Jövőre viszont lesz dolga bőven. Pláne úgy, hogy visszatér az egyetlen olyan játékos, aki tudja kezelni a Roger-Rafa páros irdatlan nagyságúra nőtt Grand Slam tapasztalatát. Mert a többiek képtelenek voltak erre, és azt hiszem egy ideig még azok is lesznek. Viszont Juan Martin Del Potro már más tészta. Benne látok „lehetőséget”, hogy úgy mondjam. Benne érzem azt, hogy meg tudja törni a két nagy hosszú-hosszú ideje tartó egyeduralmát. Mert Djokovicsra nem tudok úgy gondolni, mint aki jelenleg jobb Federernél, és ezért áll előtte. Sőt, Novak Djokovics úgy lett világranglista második, hogy szerintem pályafutása egyik leggyengébb, legsikertelenebb szakaszán van túl. Magyarul igencsak rózsás Rafa helyzete. Nem igazán van olyan játékos, aki most vele egy színvonalon teniszezne. Persze előbb utóbb ez is megváltozik majd, és akkor, és ott kell majd Nadalnak azt tennie, amit a legjobban tud ebben a mezőnyben: küzdeni, harcolni, és védeni a pozícióját. Mert eljön majd az idő, amikor iszonyatosan nagy offenzívákat fognak ellene indítani. Mert egyszer magára kell, hogy találjanak Murrayék is, és egyszer talán még Federer is lehet (majdnem) olyan, mint volt. Eljön majd az idő, amikor Juan Martin Del Potro bejelentkezik a világelsőségért. Ha Rafa túléli ezeket a támadásokat, akkor nagyon hosszú ideig lesz a világ legjobbja. De ha nem, nos hát…meglátjuk. Ez az én forgatókönyvem. A tábla készen áll, a bábuk mozognak. A többi a játékosokon múlik...


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr52190911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaszuska 2010.08.02. 03:51:46

Jó az írás, tetszik amit fejtegetsz:) Hasonlóképpen látom én is a dolgok állását. Azért sok a nyitott kérdés! Federert hajlamosak vagyunk leírni, pedig a teljesítménye nem olyan rossz. Végül is a salak szezon úgy-ahogy megvolt ( betegség, meccshiány, talán a kora is ) bezavart. A Garoson Soderling nagyon sült,( bár a döntőben is azt tette volna ) az a vereség simán vállalható. Wimbledon kicsit más volt. Ott nehezen lendült be, rezgett a léc rendesen, de mivel nem gép Ő is kikaphat egyszer-egyszer. Ráadásul Berdych megtanult ellene játszani. Mondjuk a döntőben sehol sem volt:( Na, nem akarom mentegetni Fedet, de USO az már jó lesz. ( Remélem, mert most nagyon szurkolok neki ) Delpo ( fan vagyok ) pedig térjen vissza egészségesen és váltsa valóra mindazt, amit írtál:D

mickeyknox 2010.08.04. 11:06:23

a del potro kérdés nagyon érdekes. 1 év kihagyás után nem könnyű a visszatérés. tegyük hozzá azért, hogy a tenisz az egyik azon (egyébként kis számú) sportok közül, ahol a nagy visszatérések elő szoktak fordulni. én mindettől függetlenül nem látom del potroban a világelsőt, csak ha nadal lesérül hosszabb időre, és federer tényleg lelép a gázról, és abbahagyja.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.08.04. 12:07:13

@mickeyknox: Különböző emberek vagyunk különböző véleményekkel, és ez így van rendjén. :) Ha Delpo kihozza magából a maximumot, akkor én esélyesnek tartom a világelsőségre. Persze majd meglátjuk hogy hogyan is állnak a dolgok a sérülése után.

süti beállítások módosítása