A két Bryan

A tenisz páros részlegét messze-messze nem követi akkora érdeklődés és figyelem, mint ami az egyes szakágra irányul. Bevallom, egy olyan páros meccs nem volt még életemben, amit végignéztem volna. De egy testvérpár most történelmet írt.

A Bryan fivérek idejében észrevették, hogy egyesben nem biztos, hogy ők lesznek a világ egyeduralkodói, és gondoltak egy merészet: összeálltak párossá. A sikertörténet pedig kezdetét vette. Bob és Mike elég gyorsan vitték valamire. 2001-ben Memphisben megverték az O'Brien, Stark duót, és ezzel megszerezték az első tornagyőzelmüket. Ezután csak két évet kellett várniuk az első Grand Slam diadalra, a Roland Garroson bizonyultak a legjobbnak. 2004 az egyetlen olyan év, ahol nem tudtak elhódítani egyetlen egy GS-t sem. Nyertek Davis Kupát, és hat világbajnoki címet is. A párosok jóval kisebb díjazásban részesülnek, mint az egyesben versenyzők, de azért a két Bryan szépen megél így is a teniszből, hiszen mindkettejük keresete nagyjából 7 millió dollár.

Amiért ez az egész írás született az az, hogy Mike és Bob Bryan megnyerték a Los Angeles-i tornát, ezzel pályafutásuk 62. sikerét aratták, és így átadták a múltnak a legendás Woodforde-Woodbridge duó 61 tornagyőzelmet számláló rekordját, ezzel pedig végleg legendák lettek. Hiába, egy páratlan páros az övék...



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr912195101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása