Rafa for President

Azt már régóta tudtuk, hogy Rafael Nadal roppant népszerű sportoló, rengeteg híve van szerte a világon. Bizonyára a kisgyermekektől kezdve, akik példaképként tekinthetnek rá, egészen az idősebbekig mindenki bámulattal nézi a világelső spanyol játékát. Egy nemrégiben kiírt szavazás eredménye pedig azt mutatja, hogy saját hazájában, messze ő a legnépszerűbb sportoló. Az El Mundo közvélemény-kutatása alapján az emberek 70 százaléka voksolt a teniszcsillagra. Tették ezt annak ellenére, hogy az újdonsült világbajnok labdarúgók közül is választhattak volna. Ennek fényében ez nem kis eredmény, hiszen tudhatjuk, hogy Spanyolországban és a világ más tájain is a labdarúgás örvend a legnagyobb népszerűségnek. Nadal közkedveltségével azonban semmi és senki nem vetekedhet. Kétségtelenül rengeteget tett már a tenisz népszerűsítéséért és mivel még mindig rendkívül fiatal még ennél is többet tehet a jövőben.
A második helyen egyébként Iker Casillas zárt, aki azt hiszem szintén rászolgált az elismerésre, hiszen a fantasztikus eredményei mellett, Nadalhoz hasonlóan egy igazi sportember.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr232198073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaszuska 2010.08.04. 14:30:12

Ez a hír nem is olyan meglepő, mert pl. a tavalyi évben Argentínában Delpo lett az év sportolója megelőzve Messit!:-) Ez is azt mutatja, hogy a tenisz és a karizmatikus játékosok még a hagyományosan focit istenítő nemzeteknél is lehetnek nyerők.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.08.04. 16:23:30

@Szaszuska: Egyetértek, főleg az utolsó mondattal. :)

süti beállítások módosítása