Ria Ria Hungária

A magyar tenisz mostanában igencsak pazar periódusban van, kiváltképp ha a juniorokat nézzük. Azok után hogy Babos Timi párosban, Fucsovics Marci pedig egyéniben bizonyult a legjobbnak Wimbledonban, most Európa tetejére ültek fel az U 18-as férfi válogatott tagjai.
A Fucsovics Márton, Zsiga Máté, Godry Levente, Nagy Péter összeállítású együttes először a spanyolokat győzte le, majd a németeknél is jobbnak bizonyultak. A németek ellen amúgy irgalmatlanul meleg volt a pite, a páros döntött a két nemzet között, és a Fucsovics-Zsiga duó többször is visszatáncolt a halál torkából, és végül fordítani, győzni tudtak. Így következhetett Szlovákia a döntőben, és nem sok esélyt kaptak északi szomszédaink, mind Marci, mind Máté megnyerte a maga meccsét, így a páros már nem oszt nem szoroz. Reméljük nem fáradtak el nagyon a srácok, és marad még bennük erő a szingapúri ifjúsági olimpiára is. Az ifi olimpián egykoron olyan teniszezők csillogtatták meg tehetségüket, mint Borg, Lendl, Becker, Noah, Leconte, Muster, Ivanisevic, vagy Tommy Robredo. Régóta vár már a magyar férfi tenisz valami igazán átütő sikerre, és talán ez a korosztály majd képes lesz erre, a jelek szerint okkal reménykedhetünk. Persze a sikeres juniorok többségéből nem lesz feleannyira sem csillogó felnőtt karrier, de a fent említettek esetében minden megeshet.
Hatalmas gratuláció jár a fiúknak, szép volt srácok!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr432201523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása