Cincinnatti királynője, és Toronto királya

A végső diadal a negyedik helyen kiemelt Kim anyukáé lett Cincinnattiben, miután három játszmában, esőszünetekkel tarkított mérkőzésen legyőzte Sharapovát. Az első játszmában egyértelmű volt az orosz szépség uralma, és a dominanciája egyészen a második szettig kitartott, 5-3-mas állásnál meccslabdái is voltak, de nem tudott élni velük. A belga hárított 3 mérkőzéslabdát, majd esőszünetet rendelt el a bíró. Ez a kis pauza Clijstersnek kedvezett jobban,rövidítésben be tudta húzni a második felvonást, noha a tie-breakben Maria már 3-0-ra vezetett. A döntő szett már nem hozott ennyi izgalmat, Clijsters 6:2 arányban bezyebelte, és ezzel megnyerte a meccset, ezáltal idei harmadik tornagyőzelmét aratta.

Kanadában pedig Roger Federer és Andy Murray feszült sokadszorra is egymásnak. Murray pedig megtette amit utoljára csak Andre Agassi, mégpedig hogy egymás után kétszer diadalmaskodott a világ harmadik legnagyobb múltú tenisztornáján. A meccs előtt is Andyt tartottam esélyesebbnek, mert minden bizonnyal Roger igencsak fáradtan érkezett a fináléra, így a skót csak magát verhette meg. Amit azért néhány pillanatban majdnem meg is tett, mert igencsak megnehezítette magának a meccset, de végül két 7:5-ös szettel felülkerekedett Rogeren, és megvédte a címét. Nagyon kellett már neki ez a tornagyőzelem, nagyon mélyen volt az elmúlt időszakban a skótok büszkesége. Ettől talán magára talál, és újra elő tudja kaparni magából azt a teniszt, ami Grand Slam győzelemre is esélyes.

 

Mind Clijsters, mind Murray megérdemelten győzött, aki hárít 3 meccslabdát és onnan tud visszajönni-mint ahogy Kim tette- az megérdemli. Aki pedig egy tornán legyőzi Nalbandiant, Nadalt és Federert az még inkább.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr572225374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása