Roger-Mardy elé

Cincinnattiben mindenki arra a pillanatra várt, amikor majd Federer és Nadal összecsapnak az elődöntőben, de volt egy ciprusi emberke, aki másképp határozott és beleköpött egy szép nagyot abba a levesbe. Bizony-bizony Baghdatisz búcsúztatta a világelsőt, így ő mérkőzhetett a svájcival a döntőbe kerülésért, ahol aztán két szettben alulmaradt. Ennek ellenére újfent bebizonyította a ciprusi mókamester, hogy bárkit el tud kapni, ha éppen olyan napot fog ki.
A másik ágon amerikai belharc folyt a fináléért, ahol az egy ideje már nagyobb eredményt felmutatni képtelen Roddick (mentségére szóljon, betegeskedik) és a mostanában élete talán legjobb formájában teniszező Fish néztek farkasszemet, ahol aztán az alacsonyabban rangsorolt amerikai tudta beverekedni magát élete első ATP 1000-es mesterverseny döntőjébe.
 
Amíg Mardy sohasem nyert még ekkora tornát, addig Roger a 17. sikeréért hajt. Ők ketten eddig hatszor találkoztak, és ebből öt alkalommal átrobogott a FedExpress Fishen, de legutolsó meccsükön ő diadalmaskodott, igaz az már két éve volt. Elég nehéz olyan tényekkel előrukkolni, amelyek az amerikai teniszező sikerét vetítenék előre. Természetes, hogy Federer a találkozó toronymagas esélyese, már csak a neve miatt is. Na meg kettejük közül minden bizonnyal a bázeli fenomén a pihentebb, de nem hinném, hogy ez fog dönteni, sokkal inkább az, hogy Roger Federer a tenisz nevű játéknak minden egyes szegmensében jobb, mint Mardy Fish. Persze attól még simán győzhetne az amerikai, csak a volt világelső olyan meccseket nyert meg nemrégiben, amilyeneket jobbára elvesztett az utóbbi időben. Ilyen volt a Berdych elleni találkozó, és az a győzelem például bizakodásra adhat okot a Fed fanoknak.
 
Van olyan Roger Federer, amit Mardy Fish meg tud verni, de nagyon valószínű, hogy ez most nem az. Mondjuk az is igaz, hogy az amerikai vagy most győzi le a svájcit vagy soha. Érdekes, és könnyen lehet hogy igen szoros meccs lesz. De úgy gondolom mindegy hogy milyen úton-módon jutnak el a történet végéhez, csak egy befejezést tudok elképzelni, mégpedig hogy címvédés lesz.
 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr192239052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása