Us Open menetrend

New Yorkban Fortuna avagy a Tenisz Istenei kinyílvánították az akaratukat. Azt pedig nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy Nadal ága ezúttal nehezebbnek ígérkezik, mint Rogeré. A spanyol Gabashvilivel kezdhet, utána pedig olyan ellenfelekkel futhat össze, mint Kohlschreiber, Nalbandian, Ferrer, Gulbis vagy akár Fernando Verdasco. Ha mindez nem lenne elég, szintén a felső ágon található a mindig óriási veszélyt jelentő és jelenleg is jó formában lévő Andy Murray is. Róla egyébként elmondható, hogy igazán ideje lenne már, hogy megszerezze élete első Grand Slam trófeáját. A brit teniszrajongók 1936 óta várják az áttörést, azóta nem tudott ugyanis brit férfi teniszező GS-tornát nyerni és még elképzelni is nehéz, hogy ki fogja megtörni ezt a 74 éve tartó átkot, ha nem ő?

Az alsó ágon, Federer a jelenleg a ranglista 94. helyén tanyázó argentin Brian Dabullal kezdhet utána pedig jöhet Hewitt, Söderling, González vagy esetleg Cilic. A Hewitt-Söderling duót azért kiemelném, ne felejtsük el, hogy ők nemrégiben már borsot törtek a svájci orra alá.

Ami a hölgyeket illeti, a felső ágon az első kiemelt Wozniacki útja a negyedik körig simának tűnik, ott azonban alighanem Sharapovával nézhet majd farkasszemet. Az alsó ágon Kim Clijstersnek egyáltalán nem lesz könnyű dolga. Érdekesség, hogy az első fordulóban éppen Arn Grétával találkozik majd, fájó szívvel teszem hozzá, hogy nem elsősorban tőle várható, hogy megnehezíti a címvédő sorsát. Erre a feladatra alkalmasabbnak tűnik mondjuk a Dementieva, Ivanovic, Safina trió, csak hogy pár nevet említsek.
Szávay Ági valamivel szerencsésebb volt, mint Gréta, ő a cseh Sandra Záhlavová ellen kezd, továbbjutása esetén (amely jelenlegi formáját alapul véve kötelezőnek mondható) Flavia Penettával meccselhet, ha pedig menetelésbe kezd, egészen Venus Williamsig is elmasírozhat. Szívből kívánjuk Neki, hogy tegyen így!

Mindeközben két honfitársunk számára máris véget ért a nagy amerikai kaland, hiszen Balázs Attila a selejtező nyitó körében alulmaradt az olasz Matteo Viola ellenében, Kapros Anikót pedig a dél-koreai Kim Szo Dzsung búcsúztatta.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr562253092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása