Szávay-bravúrban bízva

A mai napon elrajtolt tehát az év utolsó Grand Slam-tornája, a US Open. A tenisz legnagyobb alakjai ezúttal New Yorkban mérhetik össze tudásukat. Szerencsére - ha nem is a kiemeltek között - a főtáblán ott van a mi Szávay Ágink is, aki ezúttal meglepetést okozhat. Ilyen jó felkészülése régen volt már a magyar versenyzőnek, hiszen legutóbbi 13 meccséből 12-őt meg tudott nyerni, jól megy neki a játék mostanában és ezúttal sérülés sem hátráltatja. A budapesti és a prágai tornagyőzelem akkora lökést adhatott neki, amely a Flushing Meadowsban is messzire repítheti.
A torna előtti jelek tehát mindenképpen bizakodásra adnak okot. A sorsolása lehetett volna ennél könnyebb is de nehezebb is. Összességében nem ezen fog múlni a dolog, csakis rajta. Régóta tudjuk már, hogy a női mezőnyben bármi megeshet (és annak a szöges ellentéte is), a mezőny rendkívül kiegyenlített, bárki elkaphat bárkit.
Az első körben kötelező győzelmet aratnia. A cseh Sandra Záhlavová tipikusan olyan versenyző, amilyeneket Ági az utóbbi időben kivétel nélkül legyőzött. Elsősorban ebben fejlődött sokat honfitársunk, megtanulta hogyan gyűrheti le a nála hátrébb rangsorolt játékosokat. Ha ezúttal is sikerrel venné ezt az akadályt, a következő ellenfele Flavia Penetta lehet, aki elméletileg kisebb sérüléssel bajlódik, ezt pedig ki lehetne, pontosabban ki kellene használni. A nyolcaddöntőbe jutásért alighanem Sahar Peerrel kéne megmérkőznie, ahol Venus Williams várhatná rá.
Azt gondolom ennél előrébb egyelőre nem kéne még gondolatban sem elkalandoznunk, várjuk meg az első 1-2 kört utána ráérünk kiértékelni a helyzetet. Adja a jó Teniszisten, hogy visszatérhessünk még a Venus elleni viadal részleteire...



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr832259429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mafos 2010.08.31. 00:13:30

első körben 6-0 6-2re győzött, nagyon meggyőző. Hajrá Ági. Meg persze a többi magyar főtáblásunknak is sok sikert :) Gréta ha jól láttam pont megkapta Clijsterst... :( második szettet 4-0ról bukta.

gitáros 2010.08.31. 01:58:15

OFF és bocs, de
a kommentdobozoknak ezt a frenetikus dizájnját hogy sikerült összehozni???
:)

Mondjuk az oldal többi része se kutya...

Giedi 2010.08.31. 08:52:03

Hát, remélem, hogy nem kell kitérni a Vénus elleni meccsre.
Nem csípem azt a csajt (mármint VW-t), remélem kicsapja addig valaki.

Commandante Jayasuriya 2010.08.31. 09:22:46

@Giedi:

Ettől most alaposan megremegett Vénus kezében a Wilson...
De inkább nem!

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.08.31. 11:02:27

@mafos: Ági tényleg meggyőző volt, reménykedem egy jó szereplésben. Nem akarom elkiabálni, de ha eljut Venusig, akkor most le is győzheti, de ne szaladjunk ennyire előre...A másik meccsen pedig Grétán múlott, hogy nem lett övé a 2. szett.

süti beállítások módosítása