A hiányzó Grand Slam

Rafa Nadalról sok mindent lehet mondani és gondolni, de nem elismerni a tudását és a pályafutását butaság lenne. Nyolcadik alkalommal vág neki a US Opennek, és még egyszer sem sikerült felülnie a trónra. Sőt, még döntőbe sem került. A Matador 24 éves korára begyűjtött 8 Grand Slamet, na meg 18 Masters győzelmet, amivel már így is beírta magát a tenisz történelmébe. De jól tudjuk, hogy az igazán nagy hősök ebben a sportágban azok, akik karrierjük során-vagy akár egy évben- el tudják hódítani mind a négy GS trófeát. Eddig a férfiak közül hat legendának sikerült ez a bravúr. Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, Andre Agassi és Roger Federer is bizonyította korábban sokoldalúságát, hogy borítástól függetlenül képes maga mögé utasítani az egész mezőnyt. A spanyolt ez az egy diadal választja el attól, hogy ehhez a társasághoz csatlakozzon.
 
Talán korai még azt mondani, hogy az amerikai bajnokság Rafa mumusa lenne, hiszen valahogy mindig úgy alakult, hogy sérülésekkel bajlódva jutott el Flushing Meadowsba. Azt hiszem 2008-ban volt a legnagyobb esélye a győzelemre, hiszen miután megverte Rogert a Garros, majd a wimbledoni döntőben, a svájci romokban hevert, a spanyol pedig a fellegekben járt. Akkor azonban Nadal nem tudta hol a határ, túlhajszolta magát, és nem is volt akkora csoda, hogy Andy Murray megállította az elődöntőben. Tavaly azért nem volt esélye, mert közel sem volt 100 százalékos, így ismét vereséget szenvedett, ezúttal a későbbi győztes Del Potrótól.
Természetesen most sem állíthatja azt hiszem senki sem, hogy ő lenne a legnagyobb esélyes, de nyilvánvaló hogy mindenki várja a végelszámolásnál. így volt ez az elmúlt években is. Hogy idén meg tudja-e nyerni az egyetlen nagy trófeát, ami még hiányzik neki, az jó kérdés. Akad nem egy olyan játékos, aki elkaphatja őt, ilyen például Djokovics, Murray, esetleg Nalbandian és természetesen Federer. Szóval Rafának pokoli nehéz lesz New York urává válnia, nem csoda hogy ezen a gyors borításon még egyszer sem sikerült ez neki. Talán most sem fog. De azt hiszem, hogy karrierje során most száll harcba a legnagyobb eséllyel…


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr322261390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása