US Open - élesedik a helyzet

Fokozódik az izgalom New Yorkban, hiszen közeledik a finálé napja. Azt hiszem eddig sem lehetett panaszunk a torna színvonalára, ami pedig ezután következik majd, igazi csemege lesz a teniszrajongók számára.
Hogy miért? Például Rafael Nadal miatt, aki kirobbanó formában játszik. Ilyen jó teljesítményt még sohasem nyújtott ezen a borításon, ezt támasztja alá az a tény is, hogy szettveszteség nélkül jutott el az elődöntőig.

Az adogatása rendkívül sokat fejlődött és a már ezerszer megcsodált védekező játéka mellé megtanult támadni is. Immáron képes rá, hogy ő diktálja a tempót bárki ellen és képes valósággal leütni a pályáról az ellenfelét. Legutóbbi áldozata Fernando Verdasco volt, aki előtt egyébként le a kalappal, hiszen egy körrel korábban fergeteges csatában gyűrte le David Ferrert. A világelső elleni meccsre azonban elfogyott az ereje, így Rafa három szettben átlépett rajta és sorozatban harmadszor jutott el az elődöntőig. Ennél feljebb azonban még nem léphetett, hiszen két évvel ezelőtt Andy Murray, tavaly pedig a végső győztes Del Potro parancsolt neki megálljt. Idén azonban rendkívül jó esélye van arra, hogy döntőbe kerüljön. Ehhez már "csak" a meglepetésnegyedből érkező, Wawrinkát négy órás küzdelem után kiejtő Juzsnijon kéne átverekedni magát. Ez azt hiszem nem jelenthet gondot számára, főleg úgy, hogy jóval kipihentebb lehet ellenfelénél.
A fináléban aztán óriási csata fog várni rá, erre mérget vehetünk. Akár Djokovic, akár Federer áll majd a háló túlsó oldalán, vért kell majd izzadnia a hőn áhított trófea megszerzéséért...



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr352286490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása