Évkezdet

Novak Djokovics megkezdte...

...ezt az idényt úgy, ahogyan senki sem gondolta volna. Miután decemberben Szerbia megnyerte a Davis-kupát látni lehetett, hogy óriási energiák szabadulnak fel benne, és hogy az a siker akár messzire is repítheti. Na de ennyire? Ebben az idényben egyszerűen megállíthatatlan! Amelyik versenyen elindul, azt bizony be is húzza. Idén nem számít, hogy ki áll a háló túloldalán, jöhet az Svájcból, Spanyolországból vagy akár Kukutyinból is, végül vesztesen ballaghat le a pályáról. Djoker jelenlegi játékának nincs ellenszere.
A világelsőségig már meg sem áll? Saját bevallása szerint erről még korai lenne beszélni, hiszen jelenleg kétségtelenül Rafael Nadal a legjobb. Ennek ellenére legutóbb a napsütötte Miamiban mégis legyűrte a spanyolt.

...Roger Federer helyének átvételét. Ha a svájci nem tud megújulni hosszú ideig hűsölhet Novak árnyékában. Véleményem szerint a dobogóról való lecsúszás veszélye még nem fenyegeti, hiszen a mögötte álló Murray-Söderling duó még nem elég erősek, a második helyért viszont valóban vért kellene izzadnia. Eddig Roger és Rafa írták a tenisz jelenkori történelmének dőltbetűs részét, most viszont Fed kezében meginogni látszik a toll. Djoker pedig már jóideje hegyezgeti ceruzáját...

...A teljes hatalomátvételt? Ugyebár nem elképzelhetetlen, hogy az év végére világelső legyen. Nadalnak jócskán van mit védenie pontok tekintetében, Djoko pedig tovább gyűjtögethet. Ugyanakkor a salak még mindig spanyol felségterület, ezt ne felejtsük el! Ráadásul térdsérülése miatt Monte-Carloban biztosan nem indul a szerb.

Az idő majd eldönti, hogy ez a fantasztikus sorozat meddig nyújtható. Az mindenesetre biztos, hogy az eddigi erőviszonyok borulnak. Lehet hogy az oldal tetején látható fejlécen a szerb arcának is helyet kell szorítanunk?
 



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr782811564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása