Magyarok lányai

Régen foglalkoztunk már a tenisz magyar vonatkozású eseményeivel. Most azonban pótoljuk múltbéli hiányosságainkat és a festői Monte Carlo városától egy kissé elszakadva, górcső alá vesszük elsőszámú játékosunk, Szávay Ági és egyik elsőszámú reménységünk Babos Timi helyzetét.

Szávay a múlt héten a marbellai tenisztornán vett részt, ahol egyesben a nyolcaddöntőig, párosban pedig Dinara Szafinával az oldalán egészen az elődöntőig masírozott. Ekkor azonban beütött a krach. Áginak kiújult az a fránya hátsérülése, ezért kénytelenek voltak feladni a páros versenyt. Emlékezhetünk rá, hogy tavaly is sérülésekkel bajlódott, például a combizmával is akadtak gondok. Őszintén reméljük, hogy idén sikeresebb, eredményesebb és sérülésekkel kevésbé tarkított idénye lesz. Ha minden klappolna, akár előrébb is léphetne a ranglistán a jelenleg a 44. pozícióban tanyázó versenyző. Ehhez viszont sokkal jobban kell teljesítenie, mint például tette azt Miamiban.
Az biztos, hogy a marokkói Fezben rendezendő viadalon nem lesz ott, hiszen lemondta indulását. Az azonban bizonytalan, hogy pontosan milyen hosszúra nyúlik ez a kis kényszerpihenő, de a május 17-én kezdődő Roland Garrosra Arn Grétával egyetemben leadta nevezési szándékát.

Franciaországban Babos Timit sajnos még biztosan nem láthatjuk, hiszen hiába utazik hétvégén az Egyesült Államokba -ahol challengertornákon vesz majd részt- nem gyűjthet össze elegendő pontot az induláshoz. Timi egyébként idén már három felnőtt versenyen is indult, ám csupán egyetlen győzelmet tud felmutatni. Persze ne legyünk telhetetlenek, mindenkinek el kell fogadni, hogy ez még csak a tapasztalatszerzés időszaka. Neki pedig még bőven lesz alkalma erre, hiszen májusban tölti be a 18-at, ezután mindenféle korlátozása megszűnik, annyi és olyan versenyen indul, amennyin csak szeretne. Ő maga pedig úgy érzi, hogy máris sokat fejlődött. Ezt pedig ha Párizsban még egyelőre nem is, Wimbledonban már akár bizonyíthatja is!
 



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr502826311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása