Mi volt ez Roger?

A legutóbbi Federerrel foglalkozó posztunkban még azt elemezgettük, hogy ismét eljöhet az ő ideje, elkezdhet felzárkózni, összekaphatja magát és megmutathatja a nagyvilágnak, hogy koránt sem kell még őt eltemetni. Ő maga nyilatkozta, hogy kitűnő állapotban van és rendkívül erősnek érzi magát salakon. Erre mit ad Isten? A svájci újabb nem várt vereségbe futott bele.

Pedig most aztán tényleg semmi nem indokolta a vereségét. Jürgen Melzer igenis egy verhető ellenfél (annak ellenére, hogy salakon kétségtelenül nagyon tud) főleg Roger Federer számára. Legalábbis annak kellett volna, hogy legyen. Emellett, ne felejtsük el, hogy teher sem volt a svájcin, hiszen ő is megmondta, ebben az időszakban a terhet Rafa cipeli.
Tavaly háromból háromszor megverte Melzert, Párizsban, a US Openen és Wimbledonban is Fed hagyta el győztesen a pályát. Salakon azonban most csaptak össze először. Na igen, már megint az a fránya salak...
Olybá tűnik Rog hiába nőtt fel salakon, valamiért mégsem ez az ő igazi terepe. Vagy nem is a borítással van a baj? Lehet, hogy valami más áll a háttérben? Nem tudhatjuk, ahogyan azt sem, hogy láthatjuk-e még valaha azt a Roger Federert, aki oly hosszú ideig uralta a tenisz világát, sebezhetetlen és érinthetetlen volt, minden elképzelhető rekordot megdöntött és a szurkolók kedvencévé vált. Az nem lehet, hogy elfelejtett teniszezni, hiszen ha van valaki, aki tényleg mindent tud a teniszről, akkor az ő. Most mégsem ő győzött, hanem a vele egyidős Jürgen Melzer. Ráadásul teljesen megérdemelten. Hiszen az osztrák több nyerőt ütött és kevesebbet is hibázott. Ami pedig különösen furcsa, Roger hét bréklabdát hagyott kihasználatlanul. Egyetlen egyszer sem tudta elvenni ellenfele adogatását! Ez pedig egyáltalán nem volt rá jellemző eddig. Volt már rá példa, hogy nem ment neki a játék, de a fontos pontoknál mindig odatette magát. Ettől lehetett azzá, akivé lett...



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1002828675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása