Hetedszer

Rafa immáron sorozatban hetedik alkalommal haraphatott egy jóízűt a monte carlo-i serlegbe, miután Ferrert legyőzve a döntőben ismét diadalmaskodott a neki leginkább fekvő borításon. Pontjai számát természetesen nem növelte, hiszen címvédő volt, ám nem szükséges tovább gyarapítania a pontjait, bőven elég ha megvédi őket. De az is igencsak emberes feladat lesz, a neheze a dolognak ezután jön.

Mivel Nole nem indult térdsérülés miatt, így vesztett pár pontocskát, ebből következik hogy ha minimálisan is, de nőtt a távolság a világranglista első két helyezettje között. Nagy kérdés, hogy a nagy öreg Roger bele tud-e még szólni a „fiatalok” csatározásába, minden bizonnyal ami tőle telik azt majd meg fogja tenni, kérdés ez mire lesz elég. Egyértelmű, hogy a svájci a pályafutása utolsó szakaszába ért, talán nem nyer már Grand Slamet, és –véleményem szerint- világelső sem lesz már, de azért pár parádés meccs még biztosan van a kezében és lábában. Öreg zseni nem vén zseni.

Az idei pontvadászatot még mindig az idei évben veretlenül masírozó Djokovic vezeti, hozzá zárkózott most közelebb Nadal. A nagy vesztes Verdasco, aki kihullott a Top 10-ből.

A Salak királya kipipálhat egyet a rengeteg akadály közül, ismét történelmet írt, de semmit sem fog érni, ha nem tudja megőrizni a világelsőségét. Kíváncsian várom, hogyan alakulnak a dolgok az elkövetkezendő hetekben, hónapokban. Mindig jó teniszbarátnak lenni, de most talán különösen az lesz. Egy csatán túl vagyunk, de a háború most kezdődik.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr772836843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása