Megállíthatatlan?

Monte Carlo gyönyörű kis város, mégis búcsút kell vennünk tőle. Azért szomorkodásra nincs okunk, hiszen Barcelona sem egy utolsó hely, jelenleg pedig ott zajlanak a főbb történések. A salakszezon ugyanis folytatódik tovább, nincs pihenő. Az első akadályt Rafa könnyedén legyűrte, egy helyszín kipipálva, jöhet a többi. A következő 1000-es verseny Rómában lesz, utána jöhet Madrid, végül pedig a legvéső erőpróba, a Roland Garros.
A legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy Nadal vajon folytatja-e szenzációs szériáját salakon, megvédi-e a tavaly gyűjtött rengeteg pontját, ad-e esélyt üldözőinek az előzésre. Nyilatkozata szerint maga sem tudja, hogyan kerülhetne tökéletes formába a Garros kezdetére, mindenesetre hétről hétre a legjobbját igyekszik nyújtani.

Hátborzongató érzés rápillantani a világelső statisztikáira, főleg ami a salak borítást illeti. 24 éves korára már 5 Roland Garros serleg pihen a vitrinjében. Emellett 2005 óta 177 győztes meccs mellett, mindössze 6-ot veszített el kedvenc borításán, karrierszinten pedig 204-16-os mérleggel büszkélkedhet, amivel 29 címet söpört be. Ezzel a félelmetes statisztikával nem csoda, hogy Björn Borgot, valamit Ivan Lendl-t is maga mögé utasította.

A legutóbbi salakpályás vereségét Robin Söderlingtől szenvedte el a 2009-es Garroson. Vajon idén is lesz valaki, aki megállítja? Nagyon nehéz elképzelni. Esetleg Djokovic szorongathatná meg, hiszen bizonyította már, hogy salakon is eredményes tud lenni. Kérdés, hogy mennyire megy majd neki az átállás. Meg persze az, hogy képes-e három szettet elcsípni a világelsőtől. Mert Rafát két szettben is kegyetlenül nehéz legyűrni, háromban pedig szinte lehetetlen.
Mindenesetre meg kell próbálni...



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr552842222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása