32-0

Nos hát akkor megtörtént. Nem iszonyatosan meglepő, de akkor is nem mindennapi esemény történt. Nole elkapta Rafát salakon, Madridban is.

Egyikük sem volt meggyőző az elődöntők során, a szerb szett és brékhátrányból állt fel Bellucci ellen, míg Nadal elbukott egy játszmát az örök rivális Federer ellen.

A döntő előtt az volt a nagy kérdés, hogy vajon mely játékos nagy sorozatának parancsol megálljt a másik. Úgy feszültek egymásnak, hogy Djoker idén minden meccsét-szám szerint 31-et- megnyerte, a Salak királya pedig 37 salakos győzelemnél járt zsinórban. Bevallom, arra számítottam, hogy Novak Djokovic nagy sorozata itt és most ér véget. Nem így történt.

Nem mondanám, hogy sima meccset játszottak, mert azért nem volt lefutott. De az is biztos, hogy Rafának mindvégig kevesebb esélye volt a győzelemre, és ez nagyon ritkán szokott előfordulni, pláne a „vörös szőnyegen”. Fura, vagy inkább szokatlan látni, hogy egy ember ilyen mentális fölénnyel teniszezzen Rafa Nadal ellen. A spanyol, ha kellett támadott, ha kellett elővette a védekezést, de egyik sem volt elég.

 Nole egész egyszerűen-ebben a pillanatban- más szintet képvisel, mint bárki más ezen a világon. 32 meccset, és 6 tornát nyert meg idén. A jelenlegi világranglista nem mutat egészen reális képet. Rafa a tavalyi eredményei miatt világelső, ha az idei évet nézzük, senki sincs egy szinten Djokoviccsal. Ebben a pillanatban a szerb a világ legjobb játékosa. Emellett ő az egyetlen teniszező, aki tízszer le tudta győzni Nadalt.

Persze ez a sorozat is, mint mindegyik, előbb vagy utóbb megszakad. De mikor, hol és ki által? Hát ezek bizony nagyon jó kérdések.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr442889676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása