A római utak

Roger Federer kikapott. Ez az a mondat, amire régen még mindenki felkapta a fejét, mostanában viszont egyszerűen csak tudomásul vesszük. Lassan már olyan általánossá válik ez a jelenség, mint hogy Berényi Miki valami rosszban sántikál a Barátok Köztben. A Fed fanok nyelnek egy nagyot, a többiek pedig elintézik egy vállrándítással.

Ezúttal egyébként Richard Gasquet ejtette ki. Az a Gasquet, aki eddig egyetlen egyszer tudta legyűrni Rogert. Nem is akármikor. Az a győzelem még abból az időszakból való, amikor egy Fed felett aratott győzelem nagyobb fegyvertény volt, mint manapság.
A minap azonban újfent felülmúlta a svájcit. Teljesen megérdemelten. Aki szett és brékhátrányból, sőt mi több meccslabdáról képes fordítani, az kétségtelenül rászolgál a sikerre. A sikerre, ami nagy lökést adhatott a franciának, hiszen azóta már Berdychen is túllépett.

Na de hagyjuk is Rogerékat, beszéljünk inkább Djokóról! A szerb fiú ugyanis ellentétes utat jár be, mint svájci kollegája. Ő egyre feljebb és feljebb tör, továbbra is megállíthatatlan. Amit idén művel arra nincs magyarázat, az eredménye pedig hamarosan világelsőség lehet. Bárki bármit mond, szerintem ez nem a pontrendszer hibája. Persze lehet arra fogni, de nem érdemes. Annak ellenére, hogy GS-győzelmek tekintetében jócskán van még lemaradása, jelen pillanatban ő a legjobb a világon.
Megverte Rafael Nadalt salakon. Kell ennél több bizonyíték? Jó oké, nem a Garroson, de hamarosan az is megtörténhet. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, várjuk ki a római verseny végét. Mert bár azt tudjuk, hogy minden út Rómába vezet, de azt még nem, hogy kinek merre vezet majd onnan tovább. Lesz akinek fel, lesz akinek pedig lefelé...



A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamitenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr722902038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása